Новий обшук у Симоненка: кіберполіція заблокувала сайт КПУ. ВІДЕО

 

Українська кіберполіція заблокувала сайт Компартії України та провела обшук у її офісі.
Як передає “Новинарня“, підставами для таких дій стало те, що на веб-ресурсі kpu.ua було виявлено факти виготовлення та поширення комуністичної символіки.

“Сьогодні, 19 липня, у столичному офісі, з комп’ютерів якого здійснювалося наповнення цього сайту, працівники кіберполіції провели санкціонований обшук”, – зазначено в повідомленні кіберполіції НПУ, поширеному на сайті МВС України.

Поліцейські встановили, що користувачем ІР-адерси, з якої адмініструється веб-ресурс KPU.ua, є “партія з подібною назвою в скороченому варіанті” (Комуністична).

Також встановлено, що наповнення сайту інформацією здійснюється з приміщення в Києві, яке є у користуванні цієї політичної сили.

Працівники Департаменту кіберполіціїпровели санкціоновані обшуки у цьому приміщенні – спільно зі слідчими Головного слідчого управління Національної поліції України, із залученням спецпризначенців “КОРД”, за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України.

“Під час обшуку поліцейські виявили на комп’ютерах працівників офісу матеріали, які були поширені на сайті «kpu.ua» та мають відношення до поширення комуністичної символіки. За результатами проведених слідчих дій поліцейські вилучають комп’ютерну техніку та змінні носії інформації. В подальшому їх буде направлено на експертизу”, – сказано в повідомленні.

Особи, які мали доступ до адміністрування сайту, встановлені. Їх опитують правоохоронці.

Як можна зрозуміти з поширеного Нацполіцією відео, одним із присутніх в офісі під час обшуку був голова Комуністичної партії України, колишній народний депутат Петро Симоненко.

Поліція почала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-1 КК України – “виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів”.
Особам, причетним до таких протиправних дій загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Комуністична партія планує оскаржувати в суді блокування її сайту. Про це в коментарі близькому до своєї сім’ї виданню “Голос.UA” повідомив керівник політичної сили Петро Симоненко.

“Компартія буде подавати в суд за блокування сайту КПУ… Сьогоднішні дії кіберполіції – це неприкрита боротьба з інакомисленням, – сказав Симоненко, назвавши дії представників кіберполіції також “свавіллям”.

Як інформувала “Новинарня“, 8 травня в Компартії СБУ та інші силовики провели обшуки в домівці лідера Компартії Петра Симоненка, лідера комсомолу Михайла Кононовича та в офісі КПУ в Києві. Тоді в Симоненка знайшли пістолет АПС з набоями, а в партійному приміщенні – російську агітацію.

Служба безпеки України тоді повідомляла, що обшуки в Компартії відбувалися в рамках кримінального провадження за статтями про “державну зраду” і “дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади”.

16 грудня 2015 року Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Міністерства юстиції України про заборону Комуністичної партії. Була заборонена офіційна діяльність партії або участь її в майбутніх виборах.

Верховна Рада в квітні 2015 року ухвалила закон про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів, заборонивши їхню пропаганду й символіку.
Сайт КПУ та її агітаційні матеріали вочевидь створені з порушенням цих законодавчих норм.

Читайте також:
НАЗК хоче притягти Симоненка до відповідальності за порушення
у фінансуванні забороненої КПУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна