Під час обшуку в КПУ знайшли набої і російську агітацію. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Під час обшуку в офісі та у лідерів Компартії у вівторок, 8 травня, співробітники СБУ виявили, серед іншого, набої до автоматичної зброї та велику кількість російської агітації.

Як передає “Новинарня“, про це свідчать фото з обшуку, які оприлюднив у мережі громадський діяч, колишній член громадської ради СБУ Роман Балан (Сініцин).

Фотогалерея:

обшуки в КПУ 8 травня _3 обшуки в КПУ 8 травня _1 обшуки в КПУ 8 травня _0 обшуки в КПУ 8 травня _2 обшуки в КПУ 8 травня _4 обшуки в КПУ 8 травня _11 обшуки в КПУ 8 травня _8 обшуки в КПУ 8 травня _9 обшуки в КПУ 8 травня _5 обшуки в КПУ 8 травня _7 обшуки в КПУ 8 травня _10
<
>

Перед цим прес-центр Служби безпеки виставив на огляд інші світлини з КПУ, на яких не показані знайдені боєприпаси.

“В***бать комуняк обшуками і затриманнями по всій Україні – саме сьогодні (8 травня). А завтра затаскать це гівно по допитах на час проведення їхніх шабашів. Хороший план. Респект”, – написав також Сініцин у “Фейсбуці“.

Як повідомляла “Новинарня“, вранці 8 травня СБУ прийшла з обшуками в головний офіс забороненої Компартії України та за місцями проживання її лідерів.

У спецслужбі пояснили, що здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення дій з метою захоплення державної влади та державної зради, тобто за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 та ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

У ході розслідування правоохоронці встановили “механізм організації за дорученням російських кураторів проплачених акцій протесту для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, спрямованих на насильницьку зміну й повалення конституційного ладу або захоплення державної влади”.
Слідством також отримано інформацію про причетність до антидержавної діяльності представників Комуністичної партії України.

Під час слідчих дій та обшуків правоохоронці виявили агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму, що планувалися на замовлення російських кураторів для публічного поширення 9 травня, “щоб дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в державі та спровокувати силові сутички між активістами громадсько-політичних об’єднань”.

Читайте також:
СБУ звітує про викритий онлайн-рекрутинг на “марш Безсмертного полку”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна