СБУ звітує про викритий онлайн-рекрутинг на “марш Безсмертного полку”

 

Співробітники Служби безпеки виявили та попередили спроби здійснити провокації до 9 травня через заборонену в Україні соцмережу “Вконтакте”.

Про це 8 травня повідомив прес-центр СБУ.

“Оперативники спецслужби виявили двох мешканців Київської та Сумської областей, які адміністрували антиукраїнські спільноти у соцмережі “ВКонтакте”. Співробітники СБ України задокументували, що зловмисники отримали вказівку від російських спецслужб організувати підбір бажаючих за гроші взяти участь у так званому “Марші Безсмертного полку” у різних містах країни”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, напередодні 9 травня значно активізувалася пропагандистська діяльність представників так званого “міністерства інформації ДНР” – його працівники розсилають “методички” власникам антиукраїнських спільнот у соцмережах для проведення масової агітації в інтересах Кремля та терористичних організацій “Д/ЛНР”, розповідають в СБУ.

Загалом, напередодні травневих свят співробітники СБУ заблокували у соцмережах вісім антиукраїнських спільнот, які розповсюджували заклики до участі у провокаційних фейкових акціях в інтересах Росії, інформує спецслужба.

Читайте також:
Рік після заборони: число українців у соцмережах РФ зменшилось на третину

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна