Розпочався марафон написання листів українським в’язням Кремля

 

Активісти спільноти Save Oleg Sentsov розпочали зимовий марафон із написання листів для українських політв’язнів Кремля.

Про це повідомляють на сторінці спільноти у Facebook у середу, 25 грудня.

“Ми починаємо традиційний зимовий марафон листів для в’язнів Кремля, щоби подарувати їм трохи тепла напередодні Різдва та Нового року.

Зимові свята в неволі будуть зустрічати щонайменше 87 громадян України за гратами в Росії та окупованого Криму, і щонайменше 250 громадян України у підвалах окупованого Донбасу. Серед них правозахисник Емір-Усеїн Куку, координатор “Кримської солідарності” Сервер Мустафаєв, громадянські журналісти Наріман Мемедімінов і Ремзі Бекіров, донецький журналіст Станіслав Асєєв, авіатор-любитель Валентин Вигівський, військовослужбовець Сергій Глондар, викладач філософії Олег Галазюк, пенсіонер Віталій Атамчук, власниця зоомагазину Олена Сорокіна та багато інших. Для них листи із волі – це ковток свободи, зв’язок із зовнішнім світом та величезна моральна підтримка. Листи нагадують їм, що про них не забувають, що за їхнє звільнення борються, що їх чекають на волі”, – йдеться у повідомленні.

Активісти нагадали правила написання листів для проходження тюременої цензури:

Аби пройти тюремну цензуру в Росії та окупованому Криму слід дотримуватися простих правил:

  • писати російською мовою;
  • дотримуватися політичної нейтральності;
  • вказувати на конверті рік народження, повне ім’я, по батькові та прізвище адресата;
  • вкласти у конверт чисті аркуші паперу, російську марку (за наявності) та конверт, якщо ви сподіваєтеся на відповідь.

Для написання листів в’язням у ОРДЛО активісти радять надсилати їх до Центру громадянських свобод за адресою 01024 Київ, Басейна 9-Г, оф. 25.

“Щонайменше ці листи отримають рідні полонених, якщо жодної можливості передати адресатам у нас не буде”, – зазначають активісти.

Повні інструкції для написання листів та адреси в’язниць можна подивитися за посиланням.

Активісти закликають фотографувати листи та публікувати їх у соцмережах  із хештегами #ЗимовийМарафон #WinterMarathon #LetMyPeopleGo #PrisonersVoice та запрошувати друзів долучитася до ініціативи.

Читайте також:

Шістьох фігурантів “справи Хізб ут-Тахрір” російський суд запроторив у колонію суворого режиму: від 7 до 19 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна