У Росії кримського блогера Мемедемінова засудили до 2,5 років ув’язнення

 

Південний окружний військовий суд визнав кримськотатарського блогера та активіста “Кримська Солідарність” Нарімана Мемедемінова винним в публічних закликах до терористичної діяльності, і засудив його до 2,5 років позбавлення волі в колонії-поселенні.

Про це у середу, 2 жовтня, повідомляє “Крим.Реалії”

Суд  також заборонив займатися адмініструванням сайтів протягом двох років.

Як інформувала “Новинарня“, 22 березня 2018 року в Бахчисарайському районі в будинку Нарімана Мемедемінова російські силовики і правоохоронці провели обшук. Після цього блогера відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі. 23 березня суд його заарештував.

Мемедемінова звинуватили за ч.2 ст. 205 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, здійснені з використанням мережі Інтернет).

Претензії у російських силовиків викликав відеоблог на YouTube, який Мемедемінов вів із 2013 по 2015 роки. У ньому розміщені кілька десятків відеороликів із коментарями політичних подій і тем, закликами дотримуватися норм ісламу і думками про російські державні свята: День захисника вітчизни, Міжнародний жіночий день, День захисту дітей і інші.

Читайте також:
Місія ООН з прав людини закликала Росію скасувати заборону Меджлісу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна