У Генштабі показали, як новобранці ЗСУ тренуються у Великій Британії. ВІДЕО

У Великій Британії тривають тренування для новобранців Збройних сил України в рамках багатонаціональної навчальної операції INTERFLEX. У Генштабі ЗСУ показали, як саме тренуються українські бійці.

Відповідне відео з’явилося на фейсбук-сторінці Генштабу 4 травня.

Навчання щодо психологічного загартування проходить під керівництвом інструкторів та інструкторок Сухопутних військ Сил оборони Нової Зеландії.

На відео — заняття з відпрацюванням на практиці модуля базової загальновійськової підготовки з подолання військовослужбовцями спеціальної смуги перешкод із застосуванням засобів імітації умов бою, що підвищить їхню психологічну стійкість.

Як нагадують у Генштабі, перша група українських захисників та захисниць прибула до Великої Британії 27 червня 2022 року в межах започаткованої Сполученим Королівством операції INTERFLEX. Операція “Інтерфлекс” — це навчальна програма, яка призначена для новобранців ЗСУ  з невеликим або без попереднього військового досвіду, щоб навчити їх навичок, потрібним для виживання та ефективності в бойових діях на передовій, щоб вони могли захищати Україну від російської агресії.

До тренувань українських бійців долучилися інструктори та інструкторки  Збройних сил Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії, Австралійського Союзу, Королівства Данії, Естонії, Канади, Литовської Республіки, Королівства Нідерландів, Нової Зеландії, Королівства Норвегії, Румунії, Фінляндії, Королівства Швеції та України.

У рамках програми вже підготовано понад 34 тисяч українських військовослужбовців та військовослужбовець ЗСУ.

Тренування проводиться на об’єктах навчально-матеріальної бази Міністерства оборони Великої Британії Сполученого Королівства. Кожний навчальний курс триває п’ять тижнів.

Читайте також:
Е-кабінет військовозобов’язаного запустять 18 травня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна