Російське телебачення показало бійців ЗСУ Глондаря, Корінькова та Пантюшенка, які перебувають у полоні бойовиків з 2015 року

 

На телеканалі “Росія 1” вийшов сюжет, в якому показали трьох українських військових, які вже майже п’ять років перебувають у полоні бойовиків самопроголошеної “ДНР”.

Як повідомляє “Громадське“, це військові Збройних сил України Богдан Пантюшенко, Олександр Коріньков та Сергій Глондар.

Богдан Пантюшенко — командир танка, підбитого під Донецьком. У полоні бойовиків він перебуває з січня 2015 року.

Військовослужбовці 3-го полку спецпризначення старшина Сергій Глондар та молодший сержант Олександр Коріньков потрапили у полон 16 лютого 2015 року, коли виконували бойове завдання у районі Дебальцевого.

Глондар та Коріньков супроводжували колону й мали вивести поранених з Дебальцевого, але загін потрапив у засідку. Тоді загинуло кілька українських воїнів, ще декілька дістали поранення, решту взяли у полон.

Відомо, що всіх трьох показаних у сюжеті бійців утримували в Макіївській колонії. Зокрема, у лютому 2017 року їх там відвідала Надія Савченко.

Їх внесли в списки на обмін і готові віддати Україні. Якщо обмін відбудеться“, — йдеться в сюжеті російського телеканалу.

Відзначається, що загалом на підконтрольній бойовикам так званої “ДНР” території таких полонених — кілька десятків.

Як писала “Новинарня“, 9 грудня в Парижі лідери країн “нормандської четвірки” Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Ангела Меркель та Володимир Путін домовилися про звільнення та обмін утримуваних осіб за принципом “всіх на всіх”, починаючи з “усіх встановлених”, до кінця 2019 року.

Президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що до кінця року в межах обміну додому повернуться 72 українці. Водночас у так званій “ДНР” заявили, що готові на обмін утримуваними особами за формулою “88 на 53”.

18 грудня в Мінську Тристороння контактна група має узгодити списки для обміну полонених та визначити дату цього обміну.

Читайте також:
“Зради не сталося”. Все про саміт Н4: домовленості, цитати, реакція соцмереж

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна