Генерал Коваль призначений відповідальним за тероборону України

виправлено

Першого заступника Секретаря Ради нацбезпеки та оборони генерал-полковника Михайла Коваля призначили відповідальним за розвиток територіальної оборони України.

Про це у понеділок, 16 грудня, повідомляє АрміяInform з посиланням на інформацію секретаря РНБО Олексія Данилова.

“Друге питання (під час засідання РНБО 5 грудня 2019 року, – “Н”), яке обговорювалося, пов’язане з територіальною обороною. Коваль (спочатку Данилов назвав прізвище Кривоноса,“Н”) призначений відповідальним за цей напрямок. До 31 грудня має бути повністю закінчена ситуація, пов’язана з цим питанням. І ми маємо розуміння, що всі, хто на сьогодні мають бажання долучитися до територіальної оборони, всі добровольці, які мають бажання взяти в цьому участь — будуть найближчим часом долучені до цього питання”, – сказав Данилов.

Раніше “Новинарня” розповсюдила інформацію, що відповідальним за територіальну оборону призначений генерал Сергій Кривонос. Згодом Олексій Данилов та пресслужба РНБОУ пояснили, що Секретар припустився помилки під час відрекомендування Михайла Коваля.

Як писала “Новинарня“, Сергій Кривонос за рішенням президента Порошенка очолював Міжвідомчу комісію з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю (замість звільненого Гладковського-Свинарчука) і міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави.

Ці посади він формально обіймав аж до 29 листопада, коли президент Зеленський своїм указом усунув Кривоноса з обох постів.

Генерал Кривонос різко відреагував на указ президента, назвавши керівників РНБО “посміховиськом з клоунами”.

Перед тим новий секретар Радбезу Олексій Данилов заявляв, що не бачить Сергія Кривоноса своїм заступником.

Генерал закидає Данилову, що того “в попередні п’ять років війни не було видно і чути ані на фронті, а ні в тилу”, і що це саме він “проштовхнув підписання указу” про усунення Кривоноса з двох важливих посад.

У РНБО назвали такі кадрові рішення “робочим процесом, який не має жодної політичної складової”.

Читайте інтерв’ю повністю:
Генерал Кривонос: За всю війну не загинув жоден мій підлеглий. Муженко сказав: “Значить, не воював”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна