“Робочий процес, без політики”: РНБО прокоментувала звільнення Кривоноса з посад

 

У Раді національної безпеки та оборони України заявили, що Сергій Кривонос залишається заступником секретаря РНБО, а кадрові нещодавні рішення називають “робочим процесом”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в неділю, 1 грудня, йдеться на офіційному сайті РНБО.

“У зв’язку з інформацією, яка була поширена рядом ЗМІ, пов’язаної із заявою Сергія Кривоноса, потребується ряд суттєвих уточнень. Сергій Кривонос залишається заступником секретаря РНБО України. Його виведення зі складу ряду міжвідомчих комісій і груп пов’язано з перерозподілом функціональних обов’язків, і є робочим процесом, який не має жодної політичної складової“, – йдеться у заяві.

У РНБО зазначили, що Кривонос є прикомандированим до апарату РНБО України з Міністерства оборони України, і може бути повернений у розпорядження міністра оборони у відповідності до поставлених завдань.

Нагадаємо, 12 березня рішенням президента Петра Порошенка один із засновників Сил спецоперацій полковник Сергій Кривонос був призначений заступником секретаря РНБОУ. Невдовзі він став також головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю (колишня посада Олега Гладковського) та висловив намір “покарати щурів, які розкрадали армію.
7 травня він очолив міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави.

Як писала “Новинарня“, новий секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов заявляв, що не бачить Сергія Кривоноса своїм заступником.

29 листопада президент Володимир Зеленський своїм указом усунув Кривоноса з посад голови міжвідомчої робочої групи щодо зміцнення обороноздатності держави і голови міжвідомчої Комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю, увільнивши його від виконання обов’язків голів цих структур.

30 листопада Кривонос різко відреагував на указ президента про звільнення його з посад, назвавши РНБО “посміховиськом з клоунами”.

Читайте також:
Кривонос анонсував прозоріше державне оборонне замовлення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна