В ОПК можуть надійти мільйонні інвестиції, але процес штучно гальмується, – заступник секретаря РНБО Кривонос

 

Заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України генерал-майор Сергій Кривонос заявив, що триває реформування державного концерну “Укроборонпром”. Зокрема, фахівці міркують над вирішенням проблеми імпортозаміщення.

Про це генерал розповів у інтерв’ю “Новинарні”.

Зокрема, Кривонос акцентував, що чимало зусиль скеровує на реформування “Укроборонпрому”. Генерал констатував, що співпраця з Айварасом Абромавичусом та його командою – досить плідна. Негативних моментів у концерні достатньо, тому і вдосконалювати все потрібно довго й уперто.

“Працюємо над проблемою імпортозаміщення, бо на кожному шурупі, патроні, який завозиться з-за закордону, хтось заробляє. Іноземні партнери готові надати нам інвестицій не на одну сотню мільйонів євро. Але поки що ці процеси штучно були загальмовані. Сподіваюся, що в найкоротші терміни ми зможемо це питання вирішити, а заплановані інвестиції підуть на нашу оборонку”, – сказав Кривонос.

Читайте також:
Наступні “5 кроків”: Кривонос провів нараду РНБО з протидії агресії в інформаційній сфері

На запитання журналістки, чи комфортно генералу працювати у двічі оновленій РНБО, Кривонос відповідає заперечно:

“Ні. Не комфортно, тому що я звик працювати значно ефективніше, а в цій бюрократичній системі зробили так, щоб я не міг проводити наради, писати листи. Все це зроблено штучно, щоб я звідси пішов”, – каже він.

Разом з тим, офіцер, відповідаючи на уточнююче запитання щодо амбіцій у військовій кар’єрі, запевняє, що на посаді заступника секретаря Радбезу він принесе чимало користі.

“Я людина військова, війна в цій країні продовжується, і якщо потрібно – я буду захищати свою Батьківщину далі, там. Але на цій посаді я принесу набагато більше користі”. 

Як писала “Новинарня“, Сергій Кривонос за рішенням президента Порошенка також очолив Міжвідомчу комісію з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю (замість звільненого Гладковського-Свинарчука) і міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави.

Ці посади він формально обіймав аж до 29 листопада, коли президент Зеленський своїм указом усунув Кривоноса з обох постів.

Генерал Кривонос різко відреагував на указ президента, назвавши керівників РНБО “посміховиськом з клоунами”.

Перед тим новий секретар Радбезу Олексій Данилов заявляв, що не бачить Сергія Кривоноса своїм заступником.

Генерал закидає Данилову, що того “в попередні п’ять років війни не було видно і чути ані на фронті, а ні в тилу”, і що це саме він “проштовхнув підписання указу” про усунення Кривоноса з двох важливих посад.

В РНБО назвали такі кадрові рішення “робочим процесом, який не має жодної політичної складової”.

Читайте інтерв’ю повністю:
Генерал Кривонос: За всю війну не загинув жоден мій підлеглий. Муженко сказав: “Значить, не воював”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна