Наступні “5 кроків”: Кривонос провів нараду РНБО з протидії агресії в інформаційній сфері

 

Заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Сергій Кривонос провів закриту нараду щодо протидії агресії проти України в інформаційній сфері.

Про це він повідомив у Facebook у вівторок, 8 жовтня.

“На виконання Указу Президента України № 200/2019 та рішення Ради національної безпеки і оборони України від 7 травня 2019 року „Про заходи щодо зміцнення обороноздатності держави“ та реалізації програми „П’ять кроків“ провів закриту координаційну нараду з представниками силових відомств щодо інформаційного протиборства та інформаційної протидії агресії проти України”, – написав генерал-майор Кривонос.

Роботу попереднього Міністерства інформаційної політики він назвав “провальною”.

“На фоні розбалансування інформаційного простору за рахунок хаосу у інформаційних повідомленнях/виступах/заявах керівників різних відомств, які через непрофесійність піарників призводять до підігравання нашому ворогу та викликають обурення суспільства, і на додачу провальна попередня робота реформованого МІПу – потребують негайних державних спільних дій”, – заявив Сергій Кривонос.

За його словами, “налагодження чіткої міжвідомчої координації, обмін інформацією, єдині базові наративи, чітка виважена державна реакція на інформаційні наступальні дії проти України, чітко вибудована система захисту інформаційного простору, активні інформаційні наступальні атаки на нашого ворога – спроможні додати неабиякої переваги у боротьбі за мир та незалежність України”.

Як інформувала “Новинарня“, 4 березня 2019 року, на тлі президентської виборчої кампанії, з посади першого заступника секретаря Радбезу, у контексті скандалу навколо зловживань в “Укроборонпромі”, був звільнений багаторічний партнер Порошенка в бізнесі Олег Гладковський. Він також втратив посаду голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.
12 березня рішенням президента Петра Порошенка полковник Сергій Кривонос був призначений заступником секретаря РНБОУ. Невдовзі він став також головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю (колишня посада Гладковського), а 7 травня очолив міжвідомчу робочу групу з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави.

Перший заступник командувача Сил спецоперацій ЗСУ Сергій Кривонос був кандидатом у президенти від партії “Воїни АТО”.
31 грудня Кривонос пояснив своє рішення піти у президенти тим, що з 2014 року процес будівництва армії значно погіршився. Після зустрічі з Петром Порошенком 6 березня полковник Кривоніс зняв свою кандидатуру з виборів.

У травні 2019 року він отримав звання генерал-майора.

Новий президент Володимир Зеленський залишив Кривоноса на посаді заступника секретаря Радбезу.

У червні Кривонос бідкався, що в президента Зеленського поки що немає часу з ним зустрітися. “Я міг би донести йому і ту ж програму “П’ять кроків” (з реформування оборонної сфери, ухвалену РНБО і затверджену указом президента Петра Порошенка – “Н”), й інші аспекти своєї діяльності. Подивимося: я служу своїй Батьківщині і своєму народу насамперед”, – зазначив Сергій Кривонос.

Читайте також:
Кривонос анонсував прозоріше державне оборонне замовлення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна