Якщо “Мінськ” не завершить війну: Пристайко заговорив про миротворців на Донбасі

 

Українська влада буде залучати міжнародну допомогу, якщо переговори в Мінську про завершення збройного конфлікту на Донбасі не принесуть результату.

Як повідомляє “Новинарня“, це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв’ю ТСН.

“Давайте не будемо забувати, що ще від 2015 року, а ще пізніше, 2016 року, була підтверджена російською стороною і залишається опція запрошення місії з підтримання миру на Донбасі. Якщо ми вийдемо на “нормандський формат” і зрозуміємо, що з “Мінськом” нам не вдається завершити війну, тоді будемо залучати і такі формати, як міжнародна допомога”, – сказав Пристайко.

“Радіо Свобода” пише, що, ймовірно, міністр говорить про миротворчу місію ООН на Донбасі, якої домагалася влада п’ятого президента України Петра Порошенка. Росія у відповідь заявляла, що погодиться на створення місії ООН на Донбасі лише в обмеженому форматі – тільки для охорони беззбройних працівників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Україна і її західні союзники, зокрема й Німеччина і Франція, відкинули такий підхід і вимагали створення місії, що взяла б під контроль усю окуповану частину українського Донбасу, включно з кордоном із Росією, і мала б широкий миротворчий мандат.

Як інформувала “Новинарня“, у вересні 2019 року чинний президент України Володимир Зеленський заявив, що “дуже обережно” ставиться до теми миротворчої місії на Донбасі. Втім, він наголосив, що із задоволенням погодиться на миротворчу місію, якщо її представники будуть на кордоні Росії та України.

Читайте також:
Білорусь готова ввести миротворців на Донбас та контролювати кордон України та РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна