Білорусь готова ввести миротворців на Донбас та контролювати кордон України та РФ

 

Білорусь готова ввести миротворців на Донбас і взяти під контроль ділянку українсько-російського кордону.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко в інтерв’ю українським журналістам в четвер, 26 вересня.

Лукашенко каже про готовність ввести миротворців і контролювати ділянки українсько-російського кордону за умови згоди сторін.

“Якщо ви хочете, щоб ми закрили кордон 400 кілометрів між Україною і Росією, яка зараз не контролюється владою України, ми закриємо цей кордон. Хоч для мене це велика проблема вплутуватися в цей конфлікт, але ми готові ввести туди миротворців, прикордонників, війська, як хочете, але ми готові закрити цю ділянку кордону, якщо буде згода двох сторін”, – сказав Лукашенко.

За словами глави республіки, Мінськ продовжить робити все можливе для врегулювання конфлікту на сході України.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що країна готова взяти участь у відновленні інфраструктури Донбасу. За його словами, Білорусь зацікавлена в мирі і стабільності на території України.

Він також зазначив, що Білорусь продовжить робити все від неї залежне для досягнення миру в Україні. Зокрема, забезпечувати роботу тристоронньої контактної групи в Мінську, надавати гуманітарну допомогу, брати участь у відновленні інфраструктури Донбасу.

Як інформувала “Новинарня“, Лукашенко хоче посилити “миротворчу” роль Білорусі на Донбасі.

Читайте також:
“Без Америки буде складно”. Кремль та Лукашенко відповіли на заяву Зеленського про зустріч у Мінську

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.