“Об мене починають ноги витирати”: Лукашенко хоче посилити “миротворчу” роль Білорусі на Донбасі

 

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ готовий посилити свою роль у врегулюванні конфлікту в Україні, якщо будуть досягнуті відповідні домовленості між лідерами Росії та України.

Про це він заявив під час інтерв’ю турецькому інформаційному агентству “Анадолу”, передає БелТА.

За його словами, білоруська сторона робить все можливе, щоб зробити свій внесок для досягнення миру на Донбасі. Він додав, що обговорив це зі спецпредставником ОБСЄ в тристоронньої контактній групі Мартіном Сайдіком.

“Може бути, і не слід було з мого боку, але бачачи, як уповільнено йде цей процес, нікудишній процес, як не виконуються Мінські домовленості, які були досягнуті, я відверто висловився: якщо домовляться два президента – Росії та України, Путін і Порошенко – і будуть бачити посилення ролі Білорусі там, то ми готові виконати цю роль”, – заявив Лукашенко.

При цьому білоруський президент додав, що не буде нав’язуватися.

“Адже ми знаємо, як тільки я починаю щось говорити про Україну, об мене починають ноги витирати то в Росії, то в Україні“, – поскаржився Лукашенко.

Він підкреслив, якщо Україна і РФ домовляться і виділять для Білорусі якусь роль у мирному процесі на Донбасі – то білоруси постараються її виконати.

За його словами, військовий конфлікт в Україні до сих пір створює небезпечний вплив на Білорусь.

“Дуже багато людей, які пересуваються через кордон зі зброєю, деякі білоруси поїхали і повоювали там, понюхали крові – це теж дуже небезпечна тенденція”, – сказав Лукашенко.

При цьому він підкреслив, що через близьке сусідство, білоруський народ волею-неволею “залучений в цей конфлікт”.

Президент Білорусі додав , що “війна йде буквально за парканом”, тому він робить все можливе для світу, зокрема, щоб забезпечити роботу Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Як інформувала “Новинарня“, Медведчук полетів “на переговори” до Лукашенка.

Читайте також:
Лукашенко виступив проти можливого розміщення ракет в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна