“Без Америки буде складно”. Кремль та Лукашенко відповіли на заяву Зеленського про зустріч у Мінську

 

У Кремлі та Мінську відреагували на нинішню заяву-пропозицію президента Володимира Зеленського провести зустріч у Мінську за участі президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, прем’єр-міністра Великої Британії Терези Мей, канцлерки Німеччини Анґели Меркель та президента Франції Еммануеля Макрона. 

Так, у Кремлі обіцяють розглянути пропозицію Зеленського до їхнього очільника Володимира Путіна щодо проведення спільної зустрічі. Про це журналістам заявив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков.

«Я поки не готовий відповідати, це зовсім новий формат, – зазначив він. – США не є учасниками нормандського процесу, і як бути з мінськими угодами, під якими стоять підписи учасників норманського процесу, але немає підписів представників США».

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підтримав пропозицію президента Володимира Зеленського про зустріч лідерів України, Росії, США, Великобританії, Німеччини, Франції у Мінську.

“Війна у нашого порога, і в Мінську завжди вважали за честь бути майданчиком для мирних ініціатив і переговорів. Не можна дивитися один на одного через приціл, треба сідати й вирішувати проблеми, яких чимало”, – сказав він.

Водночас, наголошується, що конфлікт України з Росією мають вирішити “три слов’янські народи”. Але, якщо Україна наполягає, Лукашенко вітає участь США в переговорах.

“Не європейці, не американці, а саме ми, щоб вона (проблема – ред.) не була заморожена за прикладом інших гарячих точок на пострадянському просторі”.

Без американців вирішити цю проблему буде складно, аж надто вони занурені в дані процеси”.

Як інформувала “Новинарня“, сьогодні президент Зеленський заявив, що замість телемосту з РФ треба говорити напряму з президентом країни-агресора Володимиром Путіним, і що він готовий до такої розмови за участю світових лідерів у Мінську.

Читайте також:
Під NewsOne запалили фаєри та димові шашки. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна