“Не Абхазія й не Придністров’я”: Зеленський пояснив, де мають стояти миротворці на Сході України

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що бачить миротворців на Донбасі лише на українсько-російському державному кордоні. Також він додав, що обережний у цьому питанні, оскільки не хоче реалізації сценарію Абхазії або Придністров’я.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Зеленський сказав під час своєї промови в п’ятницю, 13 вересня, на форумі YES у Києві.

“Я дуже обережно ставлюся до цієї теми, теми миротворців на Донбасі… Я не хочу, щоб у нас на Донбасі був абхазький сценарій, або було Придністров’я, коли миротворці стануть на контактній лінії і потім вже нікуди не підуть. Тому я дуже обережно ставлюсь і до цього моменту я не підіймаю тему миротворців і ми не піднімаємо цю тему у Мінському процесі”, — сказав президент.

При цьому глава держави заявив, що він “із задоволенням” погодиться на варіант розгортання миротворців на кордоні України та Росії.

“Будь ласка, туди ми їх запрошуємо. І саме там допомогу і миротворчу місію ми бачимо”, — сказав Зеленський.

Як інформувала “Новинарня“, у МЗС закликають відмовитися від терміну “миротворці”.

Читайте також:
У постановочному інтерв’ю Зеленський повторив путінський сценарій щодо миротворців для Донбасу, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна