У постановочному інтерв’ю Зеленський повторив путінський сценарій щодо миротворців для Донбасу, – Геращенко

 

Ірина Геращенко
перший заступник голови Верховної Ради України, представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ, уповноважена президента з питань урегулювання на Сході України

(FB)

В постановочному інтерв’ю персонаж Зе заявив, що він за введення миротворчої місії… на лінію розмежування [на Донбасі]!

Це – якраз путінський сценарій. Російська делегація вже рік тому подала відповідну “ініціативу” в Радбез ООН з пропозицією ввести гібридну “миротворчу місію” по охороні СММ ОБСЄ і поставити її на лінії розмежування, тобто щоб миротворці охороняли одну частину України від іншої, реалізовуючи таким чином сценарій Кремля про внутрішній конфлікт і назавжди відрізавши від України Донбас.
Примітно, що і ЮВТ говорила якось про миротворчу місію на лінії розмежування):

Що я вам можу сказати, друзі. Мій кіт Амур, в силу того, що змушений слухати мої телефонні розмови і дискусії про Мінськ з друзями вдома, розбирається в проблемах Донбасу набагато глибше, ніж кандидат Зе.

А Зе я можу передати одне. Він цього не знає, бідака, але. Введення миротворців потребує ратифікації українського парламенту. Ніколи український парламент не проголосує за гібридну російську авантюру, яку планує подати до парламенту це чудо – кандидат Зе – по введенню місії з охорони місії. Ніколи. Навіть якщо “слуга” планує населити парламент своїми прислугами на парламентських виборах, проти цього повстануть українці.

Єдина миротворча місія, яка можлива на Донбасі – це миротворча місія ООН (без росіян!) на всій окупованій території, яка негайно має взяти під контроль не лінію зіткнення (чуєш, Зе!), а україно-російський кордон, через який заходить російська зброя (знаєш про це, Зе?).
Місія матиме широкий мандат тимчасової адміністрації і має сприяти деокупації, демілітаризації й підготовці Донбасу до місцевих виборів.

І команда президента Порошенка, попри весь неадекват так званої опозиції і деяких кандидатів, буде добиватися на зовнішній арені саме такої миротворчої повноцінної місії.

І так, що може бути гірше за трусливого і переляканого чоловіка? А Зе – трусло, що боїться виборців, українців, дебатів, ЗМІ, прес-конференцій, відкритої розмови. Некомпетентне, перелякане, закомплексоване трусло.

Я – за 95-ту бригаду! А не за “95-й квартал” ):

Читайте також:
“Яструби” і “ватники” виборів-2019: аналіз програм провідних кандидатів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна