“Ощадбанк” виграв у РФ суд на $1,3 млрд щодо збитків за анексію Криму

 

Апеляційний суд Парижа ухвалив рішення на користь “Ощадбанку”, яким відхилив апеляцію Російської Федерації призупинити рішення міжнародного арбітражу.

Про це у четвер, 24 жовтня, повідомляє пресслужба банку.

Згідно зі зазначеним рішенням було визнано, що РФ понесе відповідальність за збитки, завдані внаслідок окупації Криму.

В “Ощадбанку” повідомили, що аргументом Росії було те, що виконання рішення в країнах, які меншою мірою захищають державний імунітет, аніж Франція, може спричинити їй шкоду.

“За результатами розгляду суддя відхилив заяву Російської Федерації про призупинення примусового виконання рішення арбітражу. Суддя вирішив, що наведені Російською Федерацією аргументи є безпідставними та необґрунтованими”, – йдеться в повідомленні.

Як писала “Новинарня“, у листопаді 2018 року Арбітражний трибунал у Парижі ухвалив рішення задовольнити вимогу щодо компенсації збитків “Ощадбанку”, завданих внаслідок анексії Криму Російською Федерацією.

Завдяки цьому рішенню “Ощадбанк” отримав повне задоволення всіх заявлених вимог до РФ стосовно експропріації банківського бізнесу та активів у Криму внаслідок незаконної окупації та анексії частини території з порушенням міжнародного права.

Читайте також:
Команда Зеленського прагне провести велику приватизацію державних банків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна