Команда Зеленського прагне провести велику приватизацію державних банків

 

Офіс президента України Володимира Зеленського планує провести велику приватизацію державних банків.

Про це в інтерв’ю Bloomberg заявив заступник керівника офісу президента Олексій Гончарук.

“Банки повинні бути продані насамперед. Я хотів би, щоби десять великих системних банків зайшли в Україну. Для цього нам потрібно продемонструвати економічне зростання, незалежність банківського регулятора — Національного банку — і налагодити роботу судової системи”, — сказав він.

Зазначимо, що відповідно до оголошеного у 2018 році плану з приватизації державних банків, усі 4 банки, які належать уряду планують продати до 2022 року.

Сьогодні в Україні працює чотири державні банки — “Ощадбанк“, “Укрексімбанк“, “Укргазбанк” і “Приватбанк“. Останній було націоналізовано рішенням уряду у 2016 році.

Як повідомляла “Новинарня“, нардеп Володимир Ар’єв заявив про відмивання коштів “Приватбанку” через фірми Коломойського і Зеленського.

Читайте також:
Суд дозволив “Ощадбанку” стягнути понад $1 млрд з РФ за втрачені в Криму активи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна