Суд вимагає докази банкрутства “Приватбанку” на момент націоналізації

 

Господарський суд Києва просить надати докази, що підтверджують, що у “Приватбанку” був нульовий або негативний капітал на момент укладення договору купівлі-продажу його акцій між колишніми акціонерами і державою.

Про це йдеться у відповідній ухвалі суду, передає “Українська правда”.

Суд підтримав заяву позивачів про необхідність доповнити справу прийнятими ФГВФО рішеннями, які лягли в основу укладення договору купівлі-продажу акцій “Приватьанку” державі.

Також, суд витребував у ФГВФО відповідне рішення, в якому зазначається те, що за результатами формування резервів і обміну зобов’язань на акції додаткової емісії “Приватбанку” його капітал становить відповідний грошовий еквівалент і залишається негативним або нульовим.

Справа за позовом ексвласника “ПриватБанку” Ігоря Коломойського і компанії Triantal Investments Ltd до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного банку і Міністерства фінансів про визнання недійсним договору купівлі-продажу від 21 грудня 2016 року акцій “Приватбанку” відбудеться 8 серпня 2019 року.

Як інформувала “Новинарня“, раніше суд зняв арешт із 415 об’єктів нерухомості компанії Коломойського, на які ГПУ наклала арешт в 2017 році.

Читайте також:
Націоналізований Приватбанк встановив рекорд чистого прибутку за всію історію банківської системи України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна