Націоналізований Приватбанк встановив рекорд чистого прибутку за всію історію банківської системи України

 

Націоналізований “Приватбанк” за перші шість місяців 2019 року отримав найбільший чистий прибуток за весь час існування банківської системи незалежної України.

Як передає “Новинарня“, про це повідомила голова пресслужби фінустанови Інна Музичук.

“Чистий прибуток ПриватБанку в першому півріччі 2019 року становить 18,3 млрд грн, що є рекордним показником за всю історію банку і в 2,6 раза перевищує прибуток за підсумками перших 6 місяців минулого року”, – написала Музичук в соцмережі, цитуючи заяву голови правління банку Петра Крумханзла.

На уточнення “Новинарні“, чи є цей показник рекордним для всіх банків України за всю історію, з огляду на те, що “Приватбанк” набагато більший за інші фінустанови, речниця відповіла: “Звичайно, так і є”.

За словами Петра Крумханзла, чистий процентний дохід банку в першому півріччі 2019 року становить 9,8 млрд грн, чистий комісійний дохід – 8,5 млрд грн.

“Висока ефективність роботи банку вже отримала визнання на міжнародному рівні, – зазначив Петр Крумханзл. – Згідно з даними британського The Banker, ПриватБанк увійшов до топ-10 успішних фінустанов світу, що показали найкращу динаміку переходу від збитків до прибутку”.

За даними голови правління банку, з початку року приріст кредитного портфеля малого та середнього бізнесу становить 1,5 млрд грн, зростання кредитного портфеля фізичних осіб – 4,1 млрд грн. Сумарний приріст коштів клієнтів за перші 6 місяців 2019 року становить 7,7 млрд грн – до 219 млрд грн.

Як інформувала “Новинарня“, 18 квітня Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши у судовому засіданні справу за позовом бізнесмена Ігоря Коломойського до НБУ, Кабінету Міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, визнав незаконною націоналізацію “Приватбанку” у 2016 році. Перед тим Національний банк України зафіксував серйозні проблеми із достатністю рівня капіталу, кредитним портфелем, виконанням нормативів установою. Масштаб проблем, пов’язаний зокрема з обсягами виведених коштів із “ПБ”, загрожував стійкості всієї банківської системи України.
Розгляд позову екс-власника тривав із червня 2017-го, її розмір перевищував 50 томів.
У Міністерстві фінансів і НБУ подали апеляцію на рішення суду щодо націоналізації “Приватбанку”.

Пресслужба фінустанови заявляла, що рішення Окружного адмінсуду про визнання незаконною націоналізацію “Приватбанку” не вплине на його роботу. 

Президент Петро Порошенко обговорював судове рішення про ренаціоналізацію “Привату” з держсекретарем США Майком Помпео і заявляв, що якщо “Приватбанк” повернуть Коломойському, це загрожує країні дефолтом і новою економічною кризою.

Читайте також:
Коломойський передумав і вже хоче повернути собі Приватбанк через суд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна