Порошенко і Помпео обговорили загрози ренаціоналізації “ПриватБанку”

 

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Державним секретарем США Майклом Помпео.

Про це передає прес-служба Глави держави.

“Держсекретар США привітав Президента України з вільними, конкурентними та демократичними виборами під час першого туру. Майкл Помпео запевнив у підтримці України на шляху реформ та протидії російській агресії, що триває. Співрозмовники обговорили загрози ренаціоналізації “ПриватБанку” та необхідність збереження макрофінансової стабільності України”, — йдеться у повідомленні.

Державний секретар США запевнив у тому, що Вашингтон і надалі залишатиметься пліч-о-пліч з Україною у справі відновлення її суверенітету і територіальної цілісності. У цьому контексті було висловлено несприйняття блокування російською стороною оголошення Великоднього перемир’я на Донбасі.

Президент України висловив вдячність за тверду підтримку Вашингтона та закликав до більш активних зусиль, зокрема, щодо звільнення українських заручників та моряків, які незаконно утримуються в російських тюрмах.

Читайте також:
Події із ПриватБанком на курс валют суттєво не вплинули, – НБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна