Усім полоненим морякам Московський суд продовжив арешт до липня

 

Лефортівський суд Москви в середу, 17 квітня, продовжив арешт всім 24 українським морякам, яких затримали під час проходження Керченської протоки восени.

Про це в середу, 17 квітня, написала українська омбудсмен Людмила Денісова.

Строки утримання під вартою продовжили до 24 і 26 липня. Моряків поділили на групи та арештовували по черзі в закритому режимі.

Строк слідства по справі встановлено до 25 серпня.

“Закон в Росії передбачує в якості максимального строку тримання під вартою — півтора року. Суб’єктивно, я не думаю, що це буде так. Раніше я дав песимістичний прогноз, що ця справа затримається на рік. Наразі ми підходимо до кінця п’ятого місяця, продовжили (арешт – ред.) до восьми місяців. Там була не підтверджена інформація, що до кінця літа справу планують завершити. Але сьогодні говорять одне, а завтра інше”, – розповів адвокат Ілля Новіков.

На засідання прибули родичі моряків та українська омбудсмен Людмила Денісова.

“Найголовніше, що моряки побачили своїх рідних. На суді перебувала надзвичайно велика група підтримки.Ми пересвідчилися, що усі хлопці перебували у гарному настрої і дуже мужньо трималися.Змогла спитати у Василя Сороки, якому нещодавно зробили операцію на руці, як він себе почуває. Говорить, що все добре, трохи болить рука і він приймає знеболювальні. Сподіватимемось на його швидке одужання”, – зазначила Денісова.

Нагадаємо, що у листопаді російські прикордонники захопили три українські військові кораблі, які хотіли пройти через Керченську протоку. 24 українців, які перебували на кораблях, арештували кримські суди, а потім їх перевели у СІЗО до Москви.

Як інформувала “Новинарня“, помер батько військовополоненого моряка Андрія Драча. Тільки сьогодні адвокати сказали полоненому Драчу, що батько пішов із життя.

Читайте також:
Глави МЗС G7 закликали Росію звільнити Азовське море і полонених українських моряків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна