Події із ПриватБанком на курс валют суттєво не вплинули, – НБУ

 

Рішення Окружного адміністративного суду Києва суттєво не вплинула на курс національної валюти України. Станом на середину дня гривня на міжбанківському ринку зміцнилась.
Про це в п’ятницю, 19 квітня, повідомив голова ради Національного банку України Богдан Данилишин.

«Наразі події навколо ПриватБанку суттєво на курс не вплинули. Міжбанк сьогодні відкрився середніми котировками на купівлю продаж 26,85/ 26,95, але близько 11:00 котировки опустились до 26,86/26,90», — повідомив Данилишин.

Він зазначив, що курс валют на готівковому ринку відреагував дещо сильніше і долар в обмінниках торгується за вищим курсом.

«Вважаю, що і надалі ПриватБанк має працювати в стабільному злагодженому режимі. Крім того, що в подальшому обов’язково буде апеляційний розгляд, який може розтягнутися на ряд років. Судовий спір не стосується вкладників Банку, а тільки теперішніх власників та колишніх акціонерів», — додав Данилишин.

Нагадаємо, 18 квітня — за три дні до другого туру виборів — Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов олігарха Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету міністрів України щодо неправомірності націоналізації ПриватБанку. Мінфін оскаржив це рішення.

Як інформувала “Новинарня“, нардеп Ар’єв заявив про відмивання коштів “Приватбанку” через фірми Коломойського і Зеленського.

Читайте також:
Повернення “Приватбанку” Коломойському загрожує країні дефолтом, – звернення Порошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна