Націоналізований Приватбанк очолив чех Петр Крумханзл

 

Наглядова рада націоналізованого “Приватбанку” 10 січня призначила на посаду голови правління Петра Крумханзла.

Як повідомили в найбільшій банківській установі України, документи для затвердження чеха подані до НБУ.

Петр Крумханзл народився в 1966 році і закінчив Карлів університет у Празі.

Досі він обіймав посаду члена правління з операційних питань китайського банку Home Credit, в якому працювали понад 85 тисяч співробітників. Ще раніше Крумханзл був членом правління з операційних питань у створеній урядом Австрії компанії з управління проблемними активами Heta Asset Resolution, де відповідав за виділення непрацюючих активів у так званий “поганий банк”.
В Україні Крумханзл працював у 2008-2011 роках в “Райффайзен банку Аваль” на посаді члена правління з операційних питань. Він

Нагадаємо, після націоналізації “Приватбанку” в грудні 2016 року його очолив екс-міністр фінансів Олександр Шлапак, який через півроку пішов у відставку. Держава вже вклала в “Приватбанк” більше 155 мільярдів гривень. На даний момент банк судиться з колишніми власниками, зокрема Ігорем Коломойським. 19 грудня Високий суд Англії арештував їхні активи у всьому світі.

Читайте також:
Генпрокуратура відкрила кримінальні справи про доведення Приватбанку
до банкурутства

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна