Коломойський прокоментував рішення суду Англії про арешт його активів

 

Олігарх Ігор Коломойський прокоментував рішення Високого суду Англії щодо арешту його активів та активів його компаньйона Геннадія Боголюбова.

“Це тимчасовий арешт на час розгляду справи у суді”, – сказав він у коментарі програмі ТСН каналу “1+1”, що йому належить.

Напередодні, 19 грудня, Високий суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів колишніх власників “Приватбанку” Коломойського та Боголюбова. Відповідне рішення суд у Лондоні ухвалив у рамках судового процесу “Приватбанку” проти своїх колишніх власників, зазначено на сайті банку.
Націоналізований банк звинувачує Коломойського та Боголюбова у тому, що вони вивели з фінустанови майже 2 млрд. доларів.
Рішення Високого суду Англії щодо арешту стосується активів бізнесменів на суму понад 2,5 млрд доларів, у тому числі шістьох компаній, які ймовірно їм належать або перебувають під їхнім контролем.

Раніше ЗМІ повідомляли, що перед націоналізацією з “Приватбанку” на фірми-“бульбашки” начебто було виведено 110 млрд. гривень.
Ігор Коломойський у відповідь на це заявляв, що ці гроші з банку не йшли.
“У рамках реструктуризації кредитного портфеля їх видали компаніям, які погасили кредити попередніх позичальників. Тобто гроші залишилися в банку”, – казав він у коментарі ТСН.

Читайте також:
Генпрокуратура відкрила кримінальні справи про доведення Приватбанку
до банкурутства

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна