Під Горлівкою загинув солдат батальйону “Айдар” Владислав Рой

 

У вівторок, 17 вересня, у зоні проведення операції Об’єднаних сил загинув військовослужбовець 24-го окремого штурмового батальйону “Айдар” 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Владислав Рой.

Про це повідомляє пресслужба 24 ОШБ “Айдар” у Facebook.

“…Хоробрий воїн, вірний товариш. Співчуваємо рідним і близьким. Герої не вмирають. З нами Бог!” — ідеться в повідомленні про смерть бійця від смертельних поранень.

За даними працівників “Книги пам’яті”, Владислав Рой народився 30 серпня 1994 року в селі Різдвянка Новомиколаївського району на Запоріжжі.

Призваний до лав ЗСУ за мобілізацією в грудні 2018-го, від березня нинішнього року – в “Айдарі”.

Владислав Рой

Загинув у районі Торецька.

Як інформувала “Новинарня“, уночі на початку доби 17 вересня, за інформацією пресцентру ООС, в районі відповідальності ОТУ “Північ” (Луганський напрямок) противник вчинив обстріл у районі Горлівки/Торецька – неподалік селища Залізне – з ручного протитанкового гранатомета.

За даними “Новинарні“, разом із Владиславом Роєм, у вересні внаслідок бойових дій загинули десять воїнів ОС. 

1 вересня у дніпровській лікарні ім. Мечникова помер сержант 24 обмр Олександр Грицаюк, який був поранений під Мар’їнкою 25 серпня.

2 вересня біля Водяного внаслідок поранення снайпером загинув 24-річний старший солдат Андрій Проценко, військовослужбовець 138-ї радіотехнічної бригади ПС ЗСУ, відряджений до 36-ї бригади морської піхоти в зону ООС.

4 вересня на Світлодарській дузі від кулі снайпера загинув 26-річний боєць полку “Азов” НГУ Едуард Шахов “Шах”.

5 вересня від снайперської кулі поблизу Горлівки загинув гранатометник 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ сержант Михайло Ткачишин.

Внаслідок обстрілу 11 вересня під Волновахою загинули морські піхотинці з 36 обрмп прапорщик Микола Обуховський і матрос Олександр Линчевський.

12 вересня в результаті ворожого обстрілу загинув молодший сержант із 15-го Слов’янського полку Нацгвардії Валерій Шатурський.

Майор ЗСУ Михайло Цимбалістий загинув 13 вересня від кулі снайпера.

14 вересня в Харківському госпіталі внаслідок важких поранень помер старший сержант Максим Кондратюк із 8-го окремого полку спецпризначення ЗСУ, поранений 10 вересня.

Читайте також:
За ДНК опізнали воїна Вадима Федорченка, що загинув у бою під Дебальцевим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна