У лікарні Дніпра помер воїн 24 омбр Олександр Грицаюк, поранений під Мар’їнкою

 

Сержант Олександр Грицаюк із 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ помер у дніпровській лікарні ім. Мечникові від важких поранень, отриманих ще тиждень тому під Мар’їнкою на Донечччині.

Як передає “Новинарня“, про це в неділю, 1 вересня, повідомила пресслужба військової частини.

“З сумом повідомляємо, що сьогодні в Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені І. Мечникова від поранень отриманих 25.08.19, внаслідок ворожого обстрілу наших позицій в районі н. п. Мар’їнка, помер воїн 24 ОМБр імені короля Данила – сержант Грицаюк Олександр Володимирович”, – зазначено в повідомленні “королівської” бригади.

Олександр Грицаюк народився 7 листопада 1971 року та проживав у місті Христинівка Черкаської області.

“Це була дуже товариська і позитивна людина… Надійний друг та побратим, який хотів і вмів воювати. В колективі користувався неабияким авторитетом, а до служби ставився відповідально і сумлінно”, – таким згадують Олександра товариші з “24-ки”.

Як інформувала “Новинарня“, 27 серпня стало відомо, що в Дніпрі прооперували двох тяжкопоранених бійців з-під Мар’їнки.
Як розповів тоді головний лікар “Мечки” Сергій Риженко, в Олександра з Черкаської області було відкрите проникаюче поранення живота, пошкоджений кишківник, множинні поранення кінцівок, тулуба. Після мінно-вибухового поранення з численними осколками боєць перебував на апараті штучної вентиляції легень.

За даними пресцентру штабу ОС, 25 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці 13 разів порушили “режим припинення вогню”. Зокрема в Донецькій області один із обстрілів було зафіксовано в районі Мар’їнки – з автоматичного гранатомета.
Тоді за добу внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув, троє отримали поранення.

Олександр Грицаюк – перша бойова втрата української армії у вересні 2019.

Читайте також:
Вісім загиблих героїв серпня. ІМЕНА, ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна