На Світлодарській дузі загинув 26-річний боєць “Азова” Едуард Шахов

 

Стало відоме ім’я воїна, який загинув на Світлодарській дузі в середу, 4 вересня — це 26-річний боєць полку “Азов” Едуард Шахов “Шах”.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

“На Світлодарській дузі 4 вересня від кулі снайпера загинув Едуард Шахов на псевдо «Шах». Поранення, отримане бійцем, було несумісним із життям… Йому було всього 26 років”, – йдеться в повідомленні (за іншими даними, Едуард народився в грудні 1993 року, тобто 26 років йому ще не виповнилося).

Едуард Шахов був родом із Херсонської області, але значну частину свого свідомого життя провів на Донбасі. Зокрема, навчався в Донецьку.

Згідно з повідомленням на сторінці Донецького національного університету імені Василя Стуса, Шахов закінчив історичний факультет цього вишу.

В “Азові” Шах служив з літа 2015 року, в третій роті другого батальйону у званні молодшого сержанта. У своєму підрозділі був командиром відділення, також обіймав посаду парамедика.

“Боєць мав славу сумлінного та здібного воїна, а ще був дуже товариським та надзвичайно щирим хлопцем. В «Азов» пішов служити, бо не міг сидіти, склавши руки, коли українські землі опинилися у лапах окупанта”, – зазначають в МВС.

Як повідомляв пресцентр штабу ООС, протягом 4 вересня збройні формування Російської Федерації та її найманці 12 разів порушили режим припинення вогню.

За даними “Новинарні“, Едуард Шахов — третя бойова втрата з початку вересня.

1 вересня у дніпровській лікарні ім. Мечникова помер сержант 24 обмр Олександр Грицаюк, який був поранений під Мар’їнкою 25 серпня.

2 вересня біля Водяного внаслідок поранення снайпером у шию загинув 24-річний старший солдат Андрій Проценко, військовослужбовець 748-ї окремої радіолокаційної роти 133-го радіотехнічного батальйону 138-ї радіотехнічної бригади ПС ЗСУ, відряджений до 36-ї бригади в зону ООС.

Читайте також:
Вісім загиблих героїв серпня. ІМЕНА, ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна