Унаслідок ворожого обстрілу на Приазов’ї загинув солдат ПС Андрій Проценко

доповнено

Із початку доби понедулка, 2 вересня, на Приморській ділянці фронту внаслідок ворожого обстрілу загинув солдат Андрій Проценко. 

Як передає “Новинарня“, про це в понеділок, 2 вересня, інформують у пресцентрі Командування Повітряних сил ЗСУ.

24-річний захисник Повітряних Сил Збройних Сил України із села Бохоники, що на Вінниччині, поклав голову у боротьбі з російськими окупантами. Командування Повітряних Сил висловлює глибокі співчуття рідним та близьким солдата Проценка Андрія Юрійовича“, — йдеться в повідомленні.

Як повідомила у фейсбуці волонтерка з Вінниччини Олена Верлан-Кульшенко, Андрій народився 30 вересня 1994 року.

Народився і жив у Бохониках Вінницького району Вінницької області, після школи закінчив Гніванське училище, спеціаліст з ремонту автомобілів.

З 2014 року — військовослужбовець в/ч А 4610, учасник бойових дій.

“Сьогодні 2.09.19 о 4-й ранку, по дорозі на пост біля Водяного, отримав важке поранення в шию. Помер на руках у медиків о 5-й ранку… Вдома залишились мама, тато, сестра Марина”, — написала Верлан-Кульшенко.

У ранковому зведенні пресцентру штабу ОС, де було вперше згадано про загиблого, ішлося про два обстріли від початку поточної доби. На Луганщині, де з 04:10 бойові дії ворог розпочав обстрілом з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї по наших захисниках Новотошківського, та в Приазов’ї на Донеччині – там під ворожим вогнем перебували наші захисники Водяного (від окупованої Ужівки з 04:20 ворог вів півгодинний обстріл зі стрілецької зброї).

“Із сумом повідомляємо, що від початку цієї доби, прицільним вогнем по позиціях Об’єднаних сил, російсько-окупаційні війська вбили одного українського героя”, — зазначається у зведенні МОУ.

За даними “Новинарні“, Андрій Проценко — друга бойова втрата з початку вересня.

1 вересня у дніпровській лікарні ім. Мечникова помер сержант 24 обмр Олександр Грицаюк, який був поранений під Мар’їнкою 25 серпня.

Читайте також:
Вісім загиблих героїв серпня. ІМЕНА, ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна