За ДНК опізнали воїна Вадима Федорченка, що загинув у бою під Дебальцевим

 

За ДНК опізнали ще одного невідомого загиблого бійця, що був похований на військовому кладовищі Дніпра.

Мова про старшого солдата Вадима Федорченка, який загинув у бою ще 9 лютого 2015 року під Дебальцевим.

Про це поінформували у пресслужбі Оперативного командування “Схід” ЗСУ.

“До останнього часу доля Вадима Федорченка залишалася невідомою. Лише наприкінці серпня поточного року завдяки спільним діям військових, слідчих СБУ, Національної поліції України, судово-медичної експертизи МОЗ України, експертів Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України за допомогою молекулярно-генетичного порівняльного аналізу було встановлено, що одне з тіл військовослужбовців, вивезених у березні 2015 року з району Дебальцевого, не ідентифікованих та похованих на Краснопільському кладовищі міста Дніпро, належить саме Вадиму Олександровичу Федорченко”, — йдеться в повідомленні.

Як згадує батько полеглого воїна Олександр Федорченко, його старший син нікого не боявся, був відповідальним, сильним чоловіком, який добре розумівся на техніці, на якого покладали великі надії.

Коли почалася війна, Вадим проходив строкову військову службу, але уклав контракт до кінця особливого періоду.

Про те, що знаходиться в районі проведення АТО, повідомив вже по факту.

“Востаннє подзвонив зранку того дня, 9 лютого. Потім з його номера вже нам дзвонили вбивці”, – каже батько.

9 лютого 2015 року, приблизно о 8 ранку з Дебальцевого в напрямку Харкова через Бахмут вирушила колона. 20-річний Вадим Федорченко керував КамАЗом. У районі Логвинового колона з засідки була розстріляна окупантами та їх пособниками.

За словами офіцера відділу пошукової роботи Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ майора Володимира Біленка, наразі зниклими без вісті вважаються ще 70 військовослужбовців ЗС України, особу 24 встановлено за аналізом ДНК, але рідні результати експертизи не визнали.

Старшого солдата Вадима Федорченка поховають у суботу, 14 вересня,  о 10 годині в його рідному селі Павлівка Близнюківського району Харківської області.

Читайте також:
Стопа людини. Як через п’ять років повернувся додому з-під Іловайська боєць Руслан Дейнеко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна