Під Горлівкою від кулі снайпера загинув гранатометник 53 омбр Михайло Ткачишин

доповнено

5 вересня о 20.30 від снайперської кулі поблизу Горлівки загинув гранатометник 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ сержант Михайло Ткачишин з Херсона.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 6 вересня, поінформував сайт Херськонської ОДА.

“Учора в зоні ООС (поблизу Горлівки) загинув херсонець Михайло Ткачишин, сержант 53-ї механізованої бригади”, – йдеться у повідомленні пресслужби мерії.

Михайло Ткачишин народився 20 вересня 1988 року в Херсоні.

У Михайла залишився п’ятирічний син, дружина, батьки.

ДОПОВНЕНО. Бойову втрату підтвердила пресслужба 53 омбр.

“З великим сумом пресслужба #53ОМБр повідомляє, що 5 вересня наш підрозділ зазнав непоправної втрати. Від кулі снайпера загинув Ткачишин Михайло. Поранення, отримане бійцем, було несумісним із життям.

Михайло був родом із Херсонщини, та останнім часом проживав у Львівській області з сім’єю…

В 53-й бригаді служив з квітня 2019 року у 5-й роті 2-го батальйону у званні сержанта. В своєму підрозділі був гранатометником. До цього проходив службу у 184-му навчальному центрі, був інструктором”, – ідеться в повідомленні підрозділу 7 вересня.

“Побратими говорять, що він був дуже товариським та надзвичайно щирим хлопцем, мав славу здібного воїна.
Висловлюємо щиросердечні співчуття родині та друзям Михайла Ткачишина… За загибель нашого побратима противнику буде відплачено у стократ”, – зазначили в 53-й бригаді.

Прощання з військовим відбудеться у понеділок, 9 вересня, о 10.30, в Обласному палаці молоді.

Як повідомляв пресцентр штабу ООС, протягом 5 вересня внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець 1988-го року народження зі складу Об’єднаних сил загинув, ще один військовослужбовець отримав поранення.

За даними “Новинарні“, Михайло Ткачишин – четверта  бойова втрата з початку вересня.

1 вересня у дніпровській лікарні ім. Мечникова помер сержант 24 обмр Олександр Грицаюк, який був поранений під Мар’їнкою 25 серпня.

2 вересня біля Водяного внаслідок поранення снайпером у шию загинув 24-річний старший солдат Андрій Проценко, військовослужбовець 748-ї окремої радіолокаційної роти 133-го радіотехнічного батальйону 138-ї радіотехнічної бригади ПС ЗСУ, відряджений до 36-ї бригади в зону ООС.

4 вересня на Світлодарській дузі від кулі снайпера загинув 26-річний боєць полку “Азов” Едуард Шахов “Шах”.

Читайте також:
Під час вивезення Цемаха з ОРДО загинув визначний розвідник 74 орб Колодяжний

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна