На Донбасі від ворожого обстрілу загинув снайпер 15-го полку НГУ Валерій Шатурський

доповнено

12 вересня у районі проведення операції Об’єднаних сил у результаті ворожого обстрілу загинув молодший сержант Нацгвардії Валерій Шатурський, позивний “Череп”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 13 вересня, інформує пресцентр Нацгвардії.

Зазначається, що 12 вересня близько 15:00 російські найманці відкрили вогонь у бік позицій українського війська.

“Унаслідок ворожого обстрілу військовослужбовець батальйону спеціального призначення 15-го Слов’янського полку Національної гвардії України – молодший сержант Валерій Шатурський отримав поранення, не сумісне з життям”, – йдеться в повідомленні.

ДОПОВНЕНО. Валерій Шатурський – 1974 р.н. Мешкав у місті Маріуполь.
Він був снайпером батальйону спецпризначення “Донбас” у складі 15-го полку НГУ (в/ч 3035).
У батальйоні “Донбас” — з 2015 року.

“Снайпери Національної гвардії України – це особлива каста. Дуже професійні, мовчазні, спокійні, непублічні бійці. Постійно залучаються як снайперські групи для армійців на позиціях по всьому фронту. Ефективно вражають живу силу ворога. Дуже рідко, але, на жаль, і гинуть також від ворожого вогню”, – написав у соцмережі речник МВС Артем Шевченко.

Командування ООС та військова частина 3035 НГУ та батальйону спецпризначення висловили співчуття рідним та близьким загиблого.

За даними “Новинарні“, Валерій Шатурський – сьома бойова втрата з початку вересня.

1 вересня у дніпровській лікарні ім. Мечникова помер сержант 24 обмр Олександр Грицаюк, який був поранений під Мар’їнкою 25 серпня.

2 вересня біля Водяного внаслідок поранення снайпером загинув 24-річний старший солдат Андрій Проценко, військовослужбовець 138-ї радіотехнічної бригади ПС ЗСУ, відряджений до 36-ї бригади морської піхоти в зону ООС.

4 вересня на Світлодарській дузі від кулі снайпера загинув 26-річний боєць полку “Азов” НГУ Едуард Шахов “Шах”.

5 вересня від снайперської кулі поблизу Горлівки загинув гранатометник 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ сержант Михайло Ткачишин.

Внаслідок обстрілу 11 вересня під Волновахою загинули морські піхотинці з 36 обрмп прапорщик Микола Обуховський і матрос Олександр Линчевський.

Читайте також:
Третя втрата за півтори доби: на Донбасі загинув воїн НГУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна