На Донбасі від кулі снайпера загинув майор Михайло Цимбалістий з Тернопільщини

 

Стало відоме ім’я військовослужбовця Об’єднаних сил, який загинув на Донбасі в п’ятницю, 13 вересня.

Це Цимбалістий Михайло Васильович, майор Збройних сил України.

Військовому було 34 роки (нар. 29 липня 1985), він — уродженець села Увисла Гусятинського району Тернопільщини. Мешкав у місті Тернопіль.

З родини військових. Батько — підполковник запасу, брат — підполковник ЗСУ.

“З сумом у серці повідомляємо про загибель під час виконання бойового завдання військовослужбовця Збройних сил України Михайла Цимбалістого.
Особовий склад військових комісаріатів Тернопільської області висловлює глибокі співчуття родині підполковника запасу Василя Цимбалістого з приводу загибелі сина та підполковнику Василю Лабаю з приводу загибелі брата”, – ідеться в дописі на ФБ-сторінці Тернопільського обласного військкомату 16 вересня.

Майор Цимбалістий загинув у п’ятницю ввечері від кулі снайпера, повідомив “UA: Тернопіль” Степан Гладун – голова Хоростківської ОТГ, до якої входить село Увисла.

15-16 вересня в Хоростківській громаді були оголошені днями жалоби.

Труну із полеглим земляком хоростківці зустрічали, стоячи на узбіччі дороги на колінах під звуки пісні “Пливе кача”.

Чин похорону відбудеться 16 вересня в Тернополі у церкві святого апостола Петра. Поховання – на Микулинецькому кладовищі, повідомляє сайт 0352.

Про підрозділ, у якому служив Цимбалістий, точних відомостей наразі немає. Імовірно, це 74-й розвідбатальйон.

За повідомленням маріупольського сайту 0629.com.ua, із посиланням на власні джерела, поблизу села Павлопіль на Донеччині загинув майор-розвідник 74 ОРБ, 1985 р.н., уродженець Києва (?).

Нагадаємо, за інформацією штабу ООС, за добу 13 вересня внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець загинув, ще вісім дістали поранення.

За даними “Новинарні“, разом із Михайлом Цимбалістим у вересні внаслідок бойових дій загинули дев’ять воїнів ОС. 

1 вересня у дніпровській лікарні ім. Мечникова помер сержант 24 обмр Олександр Грицаюк, який був поранений під Мар’їнкою 25 серпня.

2 вересня біля Водяного внаслідок поранення снайпером загинув 24-річний старший солдат Андрій Проценко, військовослужбовець 138-ї радіотехнічної бригади ПС ЗСУ, відряджений до 36-ї бригади морської піхоти в зону ООС.

4 вересня на Світлодарській дузі від кулі снайпера загинув 26-річний боєць полку “Азов” НГУ Едуард Шахов “Шах”.

5 вересня від снайперської кулі поблизу Горлівки загинув гранатометник 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ сержант Михайло Ткачишин.

Внаслідок обстрілу 11 вересня під Волновахою загинули морські піхотинці з 36 обрмп прапорщик Микола Обуховський і матрос Олександр Линчевський.

12 вересня в результаті ворожого обстрілу загинув молодший сержант із 15-го Слов’янського полку Нацгвардії Валерій Шатурський.

Майор ЗСУ Михайло Цимбалістий загинув 13 вересня.

14 вересня в Харківському госпіталі внаслідок важких поранень помер старший сержант Максим Кондратюк із 8-го окремого полку спецпризначення ЗСУ, поранений 10 вересня.

Читайте також:
Таймлайн втрат української армії: серпень 2019. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.