У Латвії судитимуть найманця, який воював проти України на Донбасі

 

29 жовтня суд Відземського передмістя Риги розглядатиме кримінальну справу Іварса Келлійса, якого звинувачують в участі у збройному конфлікті на Cході України на боці Російської Федерації.

Про це у п’ятницю, 13 вересня, повідомляє Delfi.

Представник прокуратури, не називаючи імені обвинуваченого, підтвердила цю інформацію.

Згідно з рішенням про передачу кримінальної справи в суд, обвинувачений вирушив на Cхід України, щоби взяти участь у збройному конфлікті. Він приєднався до незаконного формування та увійшов до складу диверсійно-розвідувальної групи.

За даними прокуратури, чоловік брав участь у збройному конфлікті з лютого 2015 року по травень 2016 року. Того ж року його затримали і заборонили виїзд з країни, помістивши під нагляд поліції. Пізніше ці запобіжні заходи були скасовані.

Служба державної безпеки передала в прокуратуру кілька кримінальних справ, в рамках яких мешканцям Латвії інкримінується участь в збройному конфлікті на сході України. Велика частина фігурантів цих справ перебуває в розшуку.

СДБ вдалося затримати тільки Іварса Келлійса і уродженця Даугавпілса Артема Скрипника.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно Латвія прийняла на лікування 14 українських військових.

Читайте також:
“Кремлівська пропаганда”: у Латвії з магазину Тіматі вилучать одяг із зображенням Путіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна