“Кремлівська пропаганда”: у Латвії з магазину Тіматі вилучать одяг із зображенням Путіна

 

У торговому центрі в столиці Латвії з брендового магазину Black Star Wear, який належить реперу Тіматі, вилучать одяг із зображенням президента РФ Володимира Путіна й тематикою російських збройних сил.

Про це повідомляє сайт Delfi.

Представниця норвезької компанії Linstow, яка керує ризьким торговим центром Alfa, Ілзе Жука повідомила, що всі орендарі у ТЦ працюють у рамках латвійського законодавства, однак вони не надають інформацію й опис про кожен товар, що планують продавати.

“Ми відреагували на обурення громадськості і сконтактувалися з цим магазином, попросивши вилучити з асортименту колекцію”, — пояснила Ілзе Жука.

Напередодні латвійці у соціальних мережах активно виступили проти того, що у їхній державі продається одяг із “кремлівською” тематикою, і навіть закликали бойкотувати торгові центри.

“Потрібне нормативне регулювання, яке забороняло би пропаганду держави, що підтримує тероризм. Звісно, не Тіматі своєю головою придумав відкрити цей магазин у “Альфі”, це вирішили у посольстві на вулиці Антоніас (посольство РФ, – “Н”). У Даугавпілсі з вікна вільно висить прапор ДНР”, – пише на сторінці у Twitter Ансіс Пуполс.

“Нам точно потрібні магазини кремлівської пропаганди з формою терористів і сімейкою Путіна? Торговий центр розташований поруч, але я туди більше ні кроку, іншим також не раджу. Гаманець клієнта – також сила. Будемо так голосувати!”, – закликає Івета Буйке.

Російський виконавець Тіматі публічно підтримує політику Кремля. Президент РФ Володимир Путін під час пресконференції у грудні 2018 року називав його “чудовою людиною”.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно у ЄС дозволили обмежувати мовлення телеканалів з пропагандою ненависті.

Читайте також:
“Сепар на сепарі”. Ветерани АТО в програмі “Окопна правда” виявились російськими пропагандистами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.