Керівник білоруського КДБ погрожував ударом по лікарнях Києва – СБУ відповіла

Керівник КДБ Білорусі Іван Тертель погрожував ударом по лікарнях Києва, але Служба безпеки України закликає сприймати такі заяви як прояв інформаційно-психологічних спецоперацій, котрі грають на руку РФ.

Про це спецслужба заявила у п’ятницю, 26 квітня.

“СБУ закликає сприймати будь-які заяви представників білоруської влади з приводу міфічних терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, як прояв інформаційно-психологічних спецоперацій, котрі грають на руку РФ. Водночас наша країна вже третій рік протидіє ворогу у повномасштабній війні, і всі громадяни розуміють важливість дотримання правил безпеки. Тож і спеціальні служби, і представники місцевої влади реагують на кожну потенційну загрозу згідно з передбаченими протоколами дій. Наразі вживаються усі необхідні заходи, аби знівелювати будь-які негативні наслідки навіть теоретичної загрози”, – йдеться в заяві СБ.

Разом з тим, в СБ наголосили: “представникам білоруського режиму, який повністю здав свою країну Росії, варто зрозуміти просту річ – люди, котрі захищають Україну від окупантів, є героями, а не терористами. Бо справжні терористи знаходяться в кремлі. Й вони обовʼязково отримають покарання за всі свої злочини”.

“Білоруській владі треба не лякати українців псевдозаявами, а думати про те, як не опинитися на лаві підсудних у Гаазі поруч із кремлівським диктатором”, – резюмували в СБУ.

Додамо, що заява глави білоруського КДБ Тертеля пролунала на засіданні Всебілоруських народних зборів, на яких її керівником обрали Олександра Лукашенка. Так, голова КДБ обіцяв протидіяти міфічним терористам з України. І після цього пролунала погроза щодо лікарень Києва.

“Всі ці люди та їхні плани нам відомі. У боротьбі з тероризмом діємо за законами воєнного часу. Серед терористів є вбиті та поранені, їх настигне покарання не дивлячиcь на те, що своїм лігвом вони обрали київські лікарні за адресою Богатирська 30-32, де заховались за спини хворих дітей”, – заявив керівник КДБ, якого цитує ВВС.

Водночас начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив про відсутність інформації щодо реальної загрози нанесення ударів російськими окупантами по лікарнях в українській столиці та наголосив, що рішення про евакуацію пацієнтів цих лікувальних закладів після розповсюдження відповідної інформації було ухвалене задля спокою батьків дітей, які там перебувають.

“Зараз значно зростає кількість ворожих ІПСО, які спрямовані аби посіяти паніку і дестабілізувати ситуацію в нашій країні. Звичайно, що Київ, як серце української держави – також піддається ворожим інформаційним атакам. Наприклад, сьогодні мешканців столиці сколихнула новина про нібито наміри рф здійснити ракетний удар по двох Київських лікарнях, одна з яких дитяча! Наразі немає жодного підтвердження, яке б свідчило, що росія насправді збирається завдати таких ударів”, – йдеться в повідомленні Попка, опублікованому в телеграм-каналі військової адміністрації.

“Втім, для нас життя та здоров’я наших людей і наших дітей – це найвища цінність. Тому, з міркувань безпеки, було прийнято рішення про евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. В умовах постійних ракетних ударів ми не можемо ризикувати. А батьки дітлахів мають бути спокійні і впевнені в безпеці своєї малечі”, – додав начальник військової адміністрації.

Водночас Попко наголосив, що “жодної інформації, яка б говорила про наявність реальної загрози, поки що немає”.

Нагадаємо, раніше в КМДА повідомили, що терміново евакуюють дві лікарні Києва, одна з яких дитяча на вул. Богатирській, через інформацію в соцмережах про удар росіян по цих медичних закладах.

Читайте також:
На Житомирщині будують додаткові укріплення на кордоні з Білоруссю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна