“Призначення уряду зі старим Аваковим – це зрада Зеленським своїх виборців”

 

Дмитро Лиховій
журналіст, головний редактор “Новинарні

Голосування “Слуги народу” за цей уряд – це зрада Зеленським своїх виборів.

Він цього не розуміє, заглядає на табло: “Нуль (голосів “СН” проти)? О! Молодци, молодци!”

Але це зрада. Тому що в цьому уряді – Арсен Аваков.

У цьому уряді є й деякі інші люди зі старої влади, однак це не проблема. Проблема – в іншому.

За Зеленського і його партію на виборах голосували на знак протесту проти старої еліти (“зробимо їх разом”, “зроби їх ще раз”). Голосували проти старих принципів політики.

А збереження безсмертного Авакова в Кабміні – це не просто збереження людини зі старої системи. Це доказ договорняка зі старою системою.

Аваков справді чорт. Зеленський вступив у договорняк зі старими чортами. Він зробив те, проти чого категорично виступав і в своїй виборчій програмі, і на плакатах, і у виступах в інстаграмі, в програмному серіалі “Слуга народу”.

Зеленський призначив у свій уряд в особі Авакова пів Порошенка. Пів влади Порошенка.

Чому Аваков так довго тримався при президенті Порошенкові? Тому що там була система стримувань і противаг, баланс БПП і “Народного фронту”, порошенківських і аваковських в уряді.

Порошенко давно позбувся б Авакова, але тоді все посипалося б. Тому треба було домовлятися. Погоджуватися на схеми аваковських, щоб мутити схеми свої.

Свинарчуки” були розкручено майстерно, авжеж. Але в Авакова було не менше фейлів – рюкзаки, провалена реформа поліції, провалена атестація, сплавлена Хатія, збережені менти, беркути, розкручений Кива, нагороджений МВС сепар Голубан, п’яні мусора на місцях, які убивають сусідських дітей, мусорські начальники, які у справі про вбивство Каті Гандзюк хапають першого-ліпшого зека, жодної розкритої справи про напади на активістів. Перелічувати можна дуже довго.

Читайте також:
5-річного Кирила вбили неатестовані екс-ДАІшник і колишній “беркут”. ФОТО

Порохова коаліція висіла на соплях. Частиною цієї склейки був Аваков.

У Зеленського – інша ситуація. Монобільшість із величезним запасом. Йому не потрібно ні з ким домовлятися. Йому не потрібні (були) компроміси, коаліції й відкати для очищення влади та для проведення реформ. Він мав картбланш із можливістю посилати Авакова із його підношеннями під три чорти.

Але Зеленський обрав інший шлях. І сам став таким самим драконом, який і був раніше.

У нього є свій Богдан.
У нього є не свій Аваков, який став частиною схеми поділу влади. І відкатів від цієї влади.
У нього є Коломойський, який впливає по багатьох кадрових призначеннях.

Це зараз вони проголосували за безликий уряд пакетом, протягнувши під шумок кого завгодно. А мине трохи часу, і ми чітко побачимо, хто на Кабміні аваковський (Арсен там точно буде не сам, а матиме групу впливу), хто – коломойський, хто богданівський тощо.

Імовірно, ми побачимо репресії у виконанні Авакова щодо політично невгодних.

А поки що це просто зрада Зеленським своїх виборців. І вперте небажання слухати громадянське суспільство.

Читайте також:
Активісти на Банковій вимагали “очистити” МВС від Авакова. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна