На базі обласного полку поліції Київщини стоїть 4-метровий пам’ятник “Беркуту”

 

На базі Київського обласного полку поліції особливого призначення розташовано 4-метровий пам’ятник “Беркуту”.

Про це повідомляє Insider.

Пам’ятник має вигляд кам’яної скелі, на якій з розкритими крилами сидить хижий птах.

На табличці пам’ятнику зроблено напис російською мовою “Беркут. Никто кроме нас”. Напис супроводжує зображення, що поєднує кулак і автомат.

Сфотографовано пам’ятник було на базі поліції вже у 2019 році. На додатковому зображенні видно також інформаційну дошку біля пам’ятника.

Нагадаємо, одразу після втечі Януковича новопризначений міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що своїм наказом розформував “Беркут”.

Фактично підрозділи “Беркуту” продовжили нести служби — як полки\батальйони\роти поліції особливого призначення — з практично незмінним штатним розкладом і особовим складом.

На базі саме такого підрозділу екс-“Беркуту” і стоїть цей пам’ятник.

У листопаді 2018 року у Верховній Раді було зареєстровано законопроект Мустафи Найєма та Олени Сотник “Про засудження діяльності підрозділів міліції “Беркут” під час масових акцій громадського протесту протягом листопада 2013-лютого 2014 року і тимчасової окупації території України та заборону пропаганди їхньої символіки”.

Читайте також:
Командир полку поліції особливого призначення Києва Цикалюк у 2013 році розганяв Майдан, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.