Зеленський призначив начальника Департаменту СБУ, який відповідатиме за інформбезпеку

 

Президент Володимир Зеленський призначив Миколу Кулешова начальником Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Як повідомляє “Новинарня“, відповідний указ в п’ятницю, 9 серпня, оприлюднено на офіційному сайті глави держави.

“Призначити Кулешова Миколу Валерійовича начальником Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України”, – йдеться в документі.

З відкритих джерел відомо, що 46-річний Микола Кулешов – родом з Харкова. З 2014 року був першим заступником начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері інформаційної безпеки.

Освіта: Київський військовий інститут управління та зв’язку (інженер-математик), Львівській національний університет імені Івана Франка (економіст), Харківську національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого (юрист-правознавець).

Служба у СБУ: 

З 1995 по 2014 рік був на оперативних та керівних посадах у підрозділах ЦУ СБ України.

З березня 2014 року по липень 2015 року – перший заступник начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

З липня 2015 року по листопад 2015 року – тимчасово виконуючий обов’язки начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

З листопада 2015 року по теперішній час – перший заступник начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

У травні та червні 2014 року брав участь у антитерористичній операції на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Має статус учасника бойових дій.

З 2014 року є куратором заходів, що здійснюються у рамках Трастового Фонду Україна – НАТО з питань кібербезпеки. Забезпечив успішну реалізацію І етапу Трастового Фонду у 2017 році та активний розвиток 2 фази його роботи.

З початку 2016 року є куратором напряму протидії кібершпигунству та кібертероризму. Ініціював створення Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ – ключового елементу Національної системи кібербезпеки України та з 2016 року організовує його розбудову та функціонування.

Як інформувала “Новинарня“, 20 травня голова СБУ Василь Грицак подав президенту Володимиру Зеленському рапорт про відставку. 30 травня Зеленський вніс до Верховної Ради подання про звільнення голови СБУ Грицака.

Заступником голови СБУ замість Демчини став керівник “95-го кварталу” Іван Баканов.

6 червня парламент не проголосував за звільнення Грицака з посади очільнка спецслужби.

Крім того, Зеленський указом звільнив з посади першого заступника Голови СБУ Віталія Малікова та увільнив його ще й від виконання обов’язків керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки. Також президент звільнив з посади начальника головного управління СБУ у Києві та Київській області Олега Валендюка.

10 червня Зеленський дістався й до обласних управлінь: видав указ, яким звільнив начальника УСБУ у Рівненській області Василя Бедрія. 

11 червня президент Володимир Зеленський звільнив двох заступників голови Служби безпеки України та начальників управлінь СБУ у п’яти областях.

26 червня Зеленський призначив Руслана Баранецького першим заступником глави Служби безпеки і керівником Антитерористичного центру при СБУ.

28 червня стало відомо, що заступником Івана Баканова, який наразі є т.в.о. глави СБУ, призначили генерал-майора Анатолія Калюжняка, який за часів Віктора Януковича обіймав посаду заступника начальника ГУ “К” СБУ і підпадає під дію закону про люстрацію.

1 липня президент призначив Дмитра Нескоромного заступником голови Служби безпеки України.

5 липня президент призначив начальника Головного слідчого управління СБУ – ним став Богдан Тиводар. Заступниками голови СБУ призначеноАнатолія Дублика (ексначальник Департаменту захисту національної державності СБУ) та Олександра Карпенка, який раніше працював начальником Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

23 липня Зеленський призначив Сергія Андрущенка начальником Департаменту захисту національної державності (Департамент “Т”) Служби безпеки України.

Читайте також:
“Є паршиві вівці”: Грицак розповів, що не так із Главком “К” СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна