Кадрова “чистка” в СБУ: Зеленський видав ще три укази

 

Президент Володимир Зеленський видав нові укази про звільнення керівництва Служби безпеки України.

Відповідні документи були опубліковані на сайті глави держави в п’ятницю, 31 травня.

Так, указом №342/2019 Зеленський звільнив з посади першого заступника Голови СБУ Віталія Малікова.

Крім того, указом №343/2019 він увільнив Малікова ще й від виконання обов’язків керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки.

Також президент звільнив з посади начальника головного управління СБУ у Києві та Київській області Олега Валендюка, про що говориться в указі №344/2019.

Як інформувала “Новинарня“, також у п’ятницю президент Володимир Зеленський видав указ про звільнення начальника Головного слідчого управління Служби безпеки Григорія Остафійчука. А 30 травня вніс до Верховної Ради подання про звільнення з посади голови Служби безпеки Василя Грицака.

Натомість, першим кадровим призначенням Зеленського у лавах спецслужби став Іван Баканов – наразі він є першим заступником голови Служби безпеки України — начальником управління “К”.

Читайте також:
Зеленський затвердив новий склад РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна