Заступником голови СБУ замість Демчини став керівник “95-го кварталу” Іван Баканов

доповнено

Першим заступником голови Служби безпеки України — начальником управління “К” став бізнес-партнер Володимира Зеленського по “Студії “Квартал 95” Іван Баканов.

Як передає “Новинарня“, указ №316/2019 президент підписав у середу, 22 травня.

“Призначити Баканова Івана Геннадійовича першим заступником Голови Служби безпеки України — начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України”, – йдеться в документі.

Як відомо, за президента Петра Порошенка, до 18 травня, цю посаду обіймав скандальний Павло Демчина, обвинувачений в незаконному збагаченні.

Іван Баканов – давній друг, близький соратник і земляк Володимира Зеленського, родом із Кривого Рогу. З 2013 року — керівник “Студії “Квартал 95” у різних її організаційних формах.
Із грудня 2017 року — голова партії “Слуга народу”.
За даними ЗМІ, засновником ТОВ “Квартал 95” значиться “Грін Фемілі Лтд” (Green Family Ltd), зареєстрована на Кіпрі, яка ще недавно працювала в Росії. Одним із керівників цього офшору є Оксана Лазаренко, дружина Івана Баканова.

Відповідно до закону про СБУ (ст. 13), “Голова Служби безпеки України має заступників, які призначаються на посади за його поданням та звільняються з посад Президентом України”.

Голова СБУ часів президента Петра Порошенка Василь Грицак 20 травня подав рапорт про відставку, однак наразі його ще не звільнено з посади. За деякими даними, він не подавав Івана Баканова на призначення першим заступником.

Читайте також:
Всупереч закону: головою АП став люстрований Богдан

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна