Парламент не підтримав звільнення Грицака з посади голови СБУ

 

Поданий президентом проект постанови про звільнення Василя Грицака з посади голови СБУ підтримали лише 78 депутатів із 304, зареєстрованих у сесійній залі.

Про це в четвер, 6 червня, інформує “УНІАН”.

Зазначається, що парламент не підтримав президентський проект постанови про звільнення Василя Грицака з посади голови Служби безпеки України (№10345).

Під час розгляду питання перший заступник голови фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук нагадав, що Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони напередодні ухвалив передати це питання на розгляд народних депутатів для прийняття рішення.

20 травня Грицак подав президенту Володимиру Зеленському рапорт про відставку. 30 травня Зеленський вніс до Верховної Ради подання про звільнення міністра закордонних справ Павла Клімкіна, міністра оборони Степана Полторака і голови СБУ Грицака.

Як інформувала “Новинарня“, заступником голови СБУ замість Демчини став керівник “95-го кварталу” Іван Баканов.

Читайте також:
“Ніколи не служив”. Баканов отримав офіцерське звання екстерном для призначення на СБУ, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна