Зеленський призначив начальника Департаменту “Т” СБУ

 

Президент України Володимир Зеленський призначив Сергія Андрущенка начальником Департаменту захисту національної державності (Департамент “Т”) Служби безпеки України.

Про це йдеться в указі №550/2019, який опублікований у вівторок, 23 липня, на офіційному сайті глави держави.

“Призначити Андрущенка Сергія Анатолійовича начальником Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України”, – йдеться в документі.

Відомо, що Сергій Андрущенко був заступником начальника цього ж департаменту СБУ у 2015-2016 роках.

Як інформувала “Новинарня“, 20 травня голова СБУ Василь Грицак подав президенту Володимиру Зеленському рапорт про відставку. 30 травня Зеленський вніс до Верховної Ради подання про звільнення голови СБУ Грицака.

Заступником голови СБУ замість Демчини став керівник “95-го кварталу” Іван Баканов.

6 червня парламент не проголосував за звільнення Грицака з посади очільнка спецслужби.

Крім того, Зеленський указом звільнив з посади першого заступника Голови СБУ Віталія Малікова та увільнив його ще й від виконання обов’язків керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки. Також президент звільнив з посади начальника головного управління СБУ у Києві та Київській області Олега Валендюка.

10 червня Зеленський дістався й до обласних управлінь: видав указ, яким звільнив начальника УСБУ у Рівненській області Василя Бедрія. 

11 червня президент Володимир Зеленський звільнив двох заступників голови Служби безпеки України та начальників управлінь СБУ у п’яти областях.

26 червня Зеленський призначив Руслана Баранецького першим заступником глави Служби безпеки і керівником Антитерористичного центру при СБУ.

28 червня стало відомо, що заступником Івана Баканова, який наразі є т.в.о. глави СБУ, призначили генерал-майора Анатолія Калюжняка, який за часів Віктора Януковича обіймав посаду заступника начальника ГУ “К” СБУ і підпадає під дію закону про люстрацію.

1 липня президент призначив Дмитра Нескоромного заступником голови Служби безпеки України.

5 липня президент призначив начальника Головного слідчого управління СБУ – ним став Богдан Тиводар. Заступниками голови СБУ призначеноАнатолія Дублика (ексначальник Департаменту захисту національної державності СБУ) та Олександра Карпенка, який раніше працював начальником Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також:
“Є паршиві вівці”: Грицак розповів, що не так із Главком “К” СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна