Кадрова “чистка” в СБУ: Зеленський дістався обласних управлінь

 

Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Василя Бедрія з посади начальника управління Служби безпеки в Рівненській області.

Про це йдеться в указі президента №355 від 10 червня.

“Звільнити Бедрія Василя Васильовича з посади начальника Управління Служби безпеки України в Рівненській області”, – відзначається в указі.

Бедрія призначив на посаду екс-президент Петро Порошенко у жовтні 2015 року. У серпні 2017 року Порошенко присвоїв Бедрію звання генерал-майора.

Як інформувала “Новинарня“, 20 травня голова СБУ Василь Грицак подав президенту Володимиру Зеленському рапорт про відставку. 30 травня Зеленський вніс до Верховної Ради подання про звільнення голови СБУ Грицака.

Заступником голови СБУ замість Демчини став керівник “95-го кварталу” Іван Баканов.

6 червня парламент не проголосував за звільнення Грицака з посади очільнка спецслужби.

Крім того, Зеленський указом звільнив з посади першого заступника Голови СБУВіталія Малікова та увільнив його ще й від виконання обов’язків керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки. Також президент звільнив з посади начальника головного управління СБУ у Києві та Київській області Олега Валендюка.

Читайте також:
“Ніколи не служив”. Баканов отримав офіцерське звання екстерном для призначення на СБУ, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна