“Є паршиві вівці”: Грицак розповів, що не так із Главком “К” СБУ

 

Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України працює ефективно та на результат, втім, як і в кожному колективі, у Главку “К” є “паршиві вівці”.

Таку думку висловив голова СБУ Василь Грицак у розмові з журналістом “РБК-Україна”.

За словами Грицака, за останні чотири роки ГУ “К” та відповідними підрозділами в регіональних органах викрито 2685 корупційних злочинів, на підставі матеріалів Служби до різних видів і строків покарання засуджено 1071 корупціонера, звільнено з посад ще 665 осіб.

Тільки у минулому році оголошено про підозру 10 суддям, 10 співробітникам Державної міграційної служби та 24 працівникам Державної фіскальної служби.

Він зазначив, що експерти Центру Разумкова у своєму публічному аналітичному огляді оцінюють виконання СБУ завдань боротьби з корупціонерами та економічною злочинністю як досить результативне.

“Інша справа, що у кожному колективі, в тому числі і в ГУ “К”, є свої “паршиві вівці”.Є ті, хто використовує службове становище для наживи, зраджуючи насамперед своїх колег та натягуючи негатив на всю Службу. Більше 20 років ця проблема лишалася без жорсткого реагування, у кращому випадку лунали лише заклики про необхідність очищення СБУ від корупціонерів і зрадників”, – сказав Грицак.

Він зауважує, що реальна робота у цьому напрямку розпочалася лише з літа 2015 року. Від того часу на підставі матеріалів внутрішньої безпеки СБУ за скоєння співробітниками Служби саме корупційних діянь порушено 108 кримінальних проваджень. Ці цифри у рази більші, ніж за усі попередні роки Незалежності України разом.

Разом з тим, за його словами, безкомпромісність і відкритість Служби у цих питаннях має і зворотну негативну сторону: кожне звітування СБУ про самоочищення від чергового корупціонера позиціонується окремими експертами чи активістами як свідчення начебто суцільного панування корупції в СБУ.

Як інформувала “Новинарня“, Грицак розповів про “кращу контррозвідувальну операцію” СБУ.

Читайте також:
Причетність Мангера та Левіна до вбивства Гандзюк підтверджується зібраними доказами, – Грицак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна