Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо воїна-добровольця Регеші “Санти”

 

Київська місцева прокуратура №5 скерувала до суду обвинувальний акт щодо воїна-добровольця Володимира Регеші, позивний “Санта”, який у травні вчинив стрілянину в столичному кафе та поранив журналіста.

Як передає “Новинарня“, про це в четвер, 8 серпня, повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

“За результатами слідства обвинувальний акт за ч.1 ст.122 КК (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч.1 ст.129 КК (погроза вбивством) та ч.4 ст.296 КК України (хуліганство) направлено до Оболонського районного суду для розгляду по суті”, – сказано в повідомленні.

“Чоловіку загрожує покарання до 7 років позбавлення волі“, – нагадує прокуратура.

Як повідомляла “Новинарня“, інцидент стався 5 травня близько 22:00 у “Портер пабі” на Оболоні. Під час словесного конфлікту з компанією, яка там перебувала, 45-річний Володимир Регеша здійснив шість пострілів із гвинтівки. Одна із куль влучила в праву стопу журналісту Володимиру Рунцю проекту “Настоящее время” “(“Радіо Свобода”).

Відомо, що в компанії була колишня дівчина Санти, на яку він був ображений. Поліція заявляла про “ревнощі”, однак Рунець це заперечує. За словами журналіста, Санта був винен жінці гроші й погрожував. Також Рунець називав причиною інциденту ПТСР воїна-добровольця.

Володимира Регешу затримали. Під час обшуку його автомобіля вилучили карабін “Сайга” Н-04132530 калібру 7,62 мм, набої 7,62*39мм, магазин ємністю 20 набоїв калібру 7,62 мм, магазини ємністю 30 набоїв калібру 7,62*39 мм, два порожніх магазини, 1 набій калібру 5,45 мм і 1 набір калібру 9*18мм, нагадує прокуратура.

Володимир Рунець був прооперований і продовжує лікування.

7 травня Оболонський райсуд Києва обрав запобіжний захід Регеші – його відпустили під особисте зобов’язання групи народних депутатів.
Тоді ж стрільцеві повідомили про підозру.

Киянин Володимир Регеша “Санта” – історик за освітою, з 2014 року – учасник бойових дій на сході у складі ДУК “Правий сектор”, командир розвідгрупи. Постійно мешкав в Авдіївці, діяв у координації з командуванням АТО й ГШ ЗСУ. Народний герой України (2017).

Володимир Рунець не раз бував у зоні конфлікту на Донбасі як військовий кореспондент, знайомий із Регешею. На телеканалі “Настоящее время” працює штатним кореспондентом з 2017 року.

Читайте велике інтерв’ю “Новинарні“:
Доброволець Володимир Регеша “Санта”: Монополія на вбивства має бути в державних структур

Чи штрафують бійців АТО за вогонь по сепарах?
Санта збирає на “абонемент”, штаб реагує

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна