Прокуратура повідомила про підозру добровольцю Регеші, який поранив журналіста

 

Київська прокуратура повідомила про підозру 45-річному киянину, який відкрив стрілянину в пабі на Оболоні і поранив журналіста Володимира Рунця.

Про це в понеділок, 6 травня, поінформувала прес-служба прокуратури міста Києва.

Як відомо, підозрюваний – відомий військовий-доброволець Володимир Регеша, позивний “Санта”.

“Інцидент стався 5 травня близько 22:00. Зловмисник, перебуваючи на літній терасі закладу «Портер Паб», що на столичній Оболоні, під час словесного конфлікту з компанією молодих людей, які відпочивали, здійснив шість пострілів із гвинтівки. У результаті пострілів одна із куль влучила в потерпілого, заподіявши останньому відкритий другого ступеню уламковий вогнепальний перелом кістки правої стопи», – йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, під час обшуку автомобіля підозрюваного вилучили карабін “Сайга” Н-04132530 калібру 7,62 мм, набої 7,62*39мм, магазин ємністю 20 набоїв калібру 7,62 мм, магазини ємністю 30 набоїв калібру 7,62*39 мм, два порожніх магазини, 1 набій калібру 5,45 мм і 1 набір калібру 9*18мм.

Його підозрюють за статтею “грубе порушення громадського порядку, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї”. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Наразі прокуратура готує клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Володимир Рунець був прооперований. Загрози життю журналіста немає, проте потрібні ще дві операції.

Читайте також:
“Санта-Барбара”: доброволець Регеша в Києві поранив відомого журналіста

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна