Суд віддав на поруки добровольця Регешу, який під час стрілянини поранив журналіста

 

Оболонський районний суд Києва у вівторок, 7 травня, обрав запобіжний захід воїну-добровольцеві Володимиру Регеші, відомому за позивним “Санта”, який під час суперечки в кафе у Києві влаштував стрілянину й поранив у ногу журналіста Володимира Рунця.

Регешу відпустили під особисте зобов’язання народних депутатів, повідомляє “Обозреватель”.

Таким чином, суд не підтримав вимогу сторони звинувачення, яка наполягала на домашньому арешті з забороною виходити з дому з 22:00 вечора до 7:00 ранку через імовірність тиску з боку підозрюваного на потерпілого, з яким його раніше пов’язували дружні стосунки.

До зали суду також прибули народні депутати, які заявили про свою готовність взяти Регеша на поруки. Відповідні звернення до суду подали Оксана Корчинська, Андрій Левус, Андрій Іллєнко, Єгор Соболєв, Андрій Антонищак, Сергій Висоцький. Аналогічну заяву подав і лідер партії “Братство” Дмитро Корчинський.

Також підтримати “Санту” до суду прийшли його бойові побратими, волонтери та активісти організації “С14”.

Захист, посилаючись на численні позитивні характеристики Володимира Регеші від низки добровольчих підрозділів і військових частин ЗСУ, волонтерів та волонтерських організацій, а також дитячого будинку, якому допомагав підозрюваний, враховуючи, що органам правопорядку Регеша здався сам і того факту, що у нього четверо неповнолітніх дітей, просив не застосовувати до нього другий за суворістю запобіжний захід – і відпустити підозрюваного з-під варти під особисте зобов’язання народних депутатів. І суд врахував ці аргументи та надані стороною захисту матеріали.

Як повідомляла “Новинарня“, Київська прокуратура повідомила про підозру 45-річному добровольцю Володимирові Регеші, який відкрив стрілянину в пабі на Оболоні і поранив журналіста.

Читайте також:
“Санта-Барбара”: доброволець Регеша в Києві поранив відомого журналіста

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна