“Санта-Барбара”: доброволець Регеша в Києві поранив відомого журналіста

 

Воїн-доброволець Володимир Регеша, відомий за позивним “Санта”, під час суперечки в кафе у Києві влаштував стрілянину й поранив у ногу журналіста Володимира Рунця. Санту затримала поліція.

Про це інформує прес-служба поліції Києва та сайт “Настоящее время” (проект “Радио Свобода”), на якому працює Рунець.

Інцидент стався ввечері 5 травня близько 22:00 на Оболоні.

“Ветеран воєнних дій на Донбасі вистрілив у ногу кореспондента. Журналіста відвезли в лікарню і прооперували. Зараз його здоров’ю нічого не загрожує, але відомо, що чекають ще дві операції”, – сказано в повідомленні “НВ”.

Як розповів начальник Оболонського управління поліції Віталій Биков, потерпілий (Рунець) разом із подругою та іншими друзями відпочивали на літній терасі. До них підійшов колишній чоловік супутниці постраждалого (Регеша), “і між ними виник словесний конфлікт на ґрунті ревнощів“.

Інші джерела спростовують версію про “ревнощі”.

За словами Рунця, Санта був винен його дівчині велику суму грошей і “регулярно їй погрожував”. Увечері він приїхав до пабу, де сиділи журналіст, дівчина та кілька інших знайомих.

“У цей момент колишній (Санта – “Н”) подзвонив, запитав, де вона, і сказав, що зараз привезе гроші. Замість грошей привіз зброю, дістав пістолет, стріляв у повітря і погрожував її вбити. Пістолет заклинило, тоді він дістав із багажника рушницю і почав стріляти у всіх гостей кафе”, – розповів Рунець.

Володимир Рунець спробував добровольця забрати зброю, але отримав поранення в стопу.

Поліція інформує про шість пострілів.

Поліцейські оглянули місце події, опитали свідків, опрацювали відео з камер спостереження. Отримавши інформацію про марку та номер авто, яким втік зловмисник, правоохоронці ввели в дію оперативний план «Сирена», аби розшукати та затримати зловмисника.
Першими автомобіль втікача виявив екіпаж патрульної поліції, який почав переслідування. Зрештою правопорушник вирішив здатися та самостійно приїхав до територіального управління поліції”, – ідеться в повідомленні Нацполіції.

Санта - рушниця Санта - стрілянина _2 Санта - стрілянина _1 Санта - стрілянина
<
>

За даними видання Obozrevatel, автомобіль стрільця мав номерний знак чорного кольору – такий, яку у військових.

З місця злочину поліцейські вилучили речові докази: предмети, зовні схожі на автомат, гільзи та магазин із набоями до пістолету. Окрім того, під час огляду автомобіля зловмисника виявили та вилучили предмети, схожі на нарізну зброю та боєприпаси. Вилучені речі направлені на проведення відповідних експертиз.  Слідчим відділом Оболонського управління поліції розпочато кримінальні провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство, вчинене із вогнепальної зброї) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу.

Володимир Рунець не раз бував у зоні конфлікту на Донбасі як військовий кореспондент. На телеканалі “Настоящее время” працює штатним кореспондентом з 2017 року.

Володимир Регеша “Санта” – історик за освітою, з 2014 року – учасник бойових дій на сході у складі ДУК “Правий сектор”, надалі – УДА, командир розвідгрупи. Постійно мешкав в Авдіївці, діяв у координації з командуванням АТО й ГШ ЗСУ.
Народний герой України (2017).

Читайте велике інтерв’ю “Новинарні“:
Доброволець Володимир Регеша “Санта”: Монополія на вбивства має бути в державних структур

Чи штрафують бійців АТО за вогонь по сепарах? Санта збирає на абонемент, штаб реагує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна